Alt som skjer i og rundt oss, er relatert til erfaringer og følelser. Men noen ganger kjenner vi at vi ikke er komfortable med oss selv. Noen ganger kan dette føre til overdreven spising, at vi blir hengende på sofaen og spør oss selv: "Hvordan er det at jeg plutselig er 20 kg tyngre?" Mer ekstrem kan dette føre til avhengighet av stoffer som for eksempel alkohol.

I så tilfelle er det erfaringer, følelser, opplevelser, arr som vi har lidd, ting vi ikke vil tenke på, og ting som vi har feid under teppet, som tar oss inn og på en eller annen måte vil ha vår oppmerksomhet. Det er viktig å søke psykologisk hjelp i dette tilfellet! I tillegg til psykisk hjelp er det viktig at du har noen ved siden av deg som står ved deg. Som ikke bare støtter deg i vanskelige tider, men også når ting går bra.

Prøv å ignorere negative tanker som oppstår og fokuser på det som er positivt. For eksempel hvis du ser i speilet, tenk ikke: "hva en tjukk person jeg er", men heller "hva har jeg vakre øyne".

Følelser og tanker kommer og går, og det er ikke alltid mulig å blokkere dem. Ofte handler disse følelsene og tankene om frykt. Hvis du ikke kan ignorere dem, tar imot disse tanker og følelser, men gi dem også beskjed: "du har ingen rett til å bestemme livet mitt!" Skriv dem ned slik at de er på papir og dermed har du skrevet det fra deg.

Husk også å reflektere over: "Hva kan jeg gjøre bedre neste gang?". Ikke fokuser på: "Hva har jeg gjort feil?"

Vi må godta at vi er som vi er. Noen mennesker har blitt skadet tidligere. Noen er skadet på mer enn én måte. Alle har feil. Men det er viktig å elske deg selv med disse feilene. Hvis du vil endre det, gjør noe med det. Vær en bedre person for deg selv, men også for menneskene rundt deg.

 

© Copyright psyke59gradernord.com