Er du en entusiastisk person? Liker du å gå ut? Er du ute etter alle slags aktiviteter og liker du å være blant folket? Er du i forkant med nye tiltak og jobber du entusiastisk og hardt? Men kan det også hende at det er plutselig nok og at du da foretrekker å sparke ut alle sammen og være alene? Ønsker du ikke å gå noen steder, blir du roligere, er du uvennlig? Ønsker du ikke å rådføre deg lenger? Liker du å være helt alene? For eksempel at du vandrer alene i skogen, rommer rundt i ditt hjem. Kryper på sofaen med et teppe, en kopp te og en bok.

Det hender at en aktiv person plutselig vil være «kjedelig» og alene. Men obs: det er ikke det samme som utbrenthet! Det kan være at du er en svært sensitiv stimulanssøker. En High Sensation Seeker (HSS). Omtrent 30% av personer med høy følsomhet har en stimulerende hjerne, noe som betyr at de reagerer sterk på stimuliene fra miljøet. At de kan og vil gjøre alt samtidig. De elsker mangfold, nye ting og utfordringer. De blir også ofte rask distrahert og kan virke en smule kaotisk.

Hvile og sløvhet

Veksling av mange stimuli skaper en overbelastning av informasjon som hjernen trenger å behandle. Karakteristisk for svært følsomme mennesker er den grundige informasjonsbehandlingen. Det er derfor du trenger tilstrekkelig «sedimenteringstid». Den finner du ofte i stillhet, eller hvis du er alene. Det forklarer at hvis du blir roligere, du vil trekke deg tilbake, du orker ikke ha folk rundt deg. Egentlig gjør kroppen din det veldig bra med å signalere hva som er bra for deg. Tid for en oppfrisking av hjernen din og alle «programmer» som kjører der!

Kontrast 

Dette skaper en stor kontrast i din personlighet. Du kjenner mange ekstremer. Det ene øyeblikket trekker du alt mot deg, nyter ting fullt ut. Men på det andre øyeblikket trekker du deg tilbake. Da liker du å være alene, og ønsker du få mennesker rundt deg.

Kort sagt, du vil aldri kjede deg med en HSS i nærheten. Som HSS har du tilgang til en hel fargepalett. Uforutsigbarheten er en del av dette. Foren din entusiasme med kjedeligheten din inn i et komplett bilde av deg selv. Omfavne og ta hensyn til begge sider. Det gjør livet mye enklere.

 

© Copyright psyke59gradernord.com