Forskning viser at å bruke tid i felleskap med andre fører til økt trivsel, økt mental helse og i tillegg vil vi også bli sterkere, sunnere, lykkeligere og leve lengre.

Det hele starter allerede på barnehage! I disse relasjonene begynner vi å lære hvem vi er, hva vi liker, det vi ikke liker og hvem vi kan stole på med våre følelser og problemer. Senere kan disse forholdene styrkes eller erstattes av andre. Vi kommer jo til å endre oss, og dette inkluderer endringer i aktivitetene vi har med andre.

Å diskutere ting er noe som venner og familie kan hjelpe med. Vi kan være der for hverandre og dele byrden, stresset, og sammen lete etter en løsning. Eller vi kan bare sitte stille ved siden av hverandre. Å bli forstått av våre kjære lindrer noe av smerten og tillater oss til å dele opplevelsen og ikke føle seg alene med sine kamper.

Når vi samhandler med andre, kan vi planlegge aktiviteter som vi kanskje ikke klarer å gjøre alene. Vi kan ta lange turer eller sykle, spise på en ny restaurant og velge sunnere retter.

Å le med andre øker endorfin nivåene og øker dermed lykke og reduserer kortisol nivåer og dermed reduserer stress. Dette i seg selv bør gjøre det mer attraktivt å opprettholde og utvikle relasjoner med andre.

 

© Copyright psyke59gradernord.com