Å gjøre feil er sunt. Alle gjør feil. Så det er lov å gjøre feil i livet ditt. Faktisk må du gjøre feil.

Uten å gjøre feil, er det nesten umulig å ha suksess. Hva betyr det egentlig å gjøre noe galt? Det er ikke bare rett eller galt. Det er bare ønskede og uønskede resultater.

Kan du ha uønskede resultater? Du må! For hvis det aldri noen gang skjer noe som er uønsket, kan du ikke vite hva som er ønsket. Hvis ting går bra vet du at du gjør noe riktig. Hvis ting ikke går bra, så vet du at du trenger å endre noe for å oppnå det ønskede resultatet.

Vellykkede mennesker tenker ikke på rett eller galt. De tror på resultater, tilbakemeldinger. Aldri vær redd for tilbakemeldinger, fordi tilbakemeldinger kan forme livet ditt. Du kan ikke mislykkes. Du kan bare oppnå resultater.

 

Vær snill mot deg selv

Det er veldig lett å være kritisk mot deg selv. Folk flest vil ikke legge merke til at du er hard mot deg selv. Men husk at du er et menneske. Du har også følelser. Hvorfor vil du bli hard mot deg selv? Hvorfor skulle du være streng med deg selv?

Som med alle andre mennesker går det av og til også noe galt med deg. Noen ganger har du ikke dagen, noen ganger gjør du noe dumt, noen ganger tar du en feil beslutning.

Men det er helt greit. Ingen gjør alltid alt rett! La det skli. Ikke gjør det så vanskelig for deg selv.

 

Frykt?

Frykt er ofte en veiviser, den forteller deg hva du bør ha mer oppmerksomhet på. Når du er godt forberedt, vet du at lite kan gå galt. Jo lenger du utsetter dine kjedelige oppgaver, jo mer problemer du vil få. Før eller senere vil du likevel være nødt til å gjøre dem, og hele denne tiden vokser det en haug av arbeid i hodet ditt og blir større og større. Og i mellomtiden blir du stadig mer redd og skremt. Unngå å endre kjedelige oppgaver i et psykologisk monster. Gjør disse oppgavene så raskt som mulig.

God forberedelse er halve jobben. Når du forbereder deg godt, reduserer dette sjansen for at ting skal gå galt. Dessuten vokser selvtilliten din når du har grep på situasjonen. Så forbered deg godt og føle hvordan du kan konvertere frykt i tillit.