Føler du deg anspent? Kanskje til og med stresset? Prøv å slappe av med følgende innsiktene.

Gjør mindre, nyt mer. Gjør et par ting av betydning med mer kjærlighet, mer oppmerksomhet, mer engasjement. Og ikke gjøre andre ting.

Uferdige oppgaver trenger ikke å være ferdig. En dag vil du dø. Og på dette punktet, er det fortsatt et fjell av uferdige oppgaver som venter på deg. Så slapp av. Du kan stoppe å løpe.

Hvis du ikke lenger er her, fortsetter verden likevel å snu. Og vet du hva? Hvis du ser på det på denne måten, så er det lite fornuftig å bli så opptatt. Det er ditt liv - bruk det heller til noe som gjør deg glad. Følg hjertet ditt, gjør noe meningsfylt, gjør noe som er meningsfullt for deg.

Selvfølgelig ønsker du å bidra med noe i verden. Du ønsker å oppleve tilfredsstillelse, å gjøre noe meningsfylt. Men ikke hver aktivitet kan være knyttet til en pris.

Egoet vil ikke bare bevise for deg selv at den er uunnværlig og viktig. Den ønsker også at andre skal se det. Og derfor bruker du energi for å øke din prestisje og status. Og det er slitsomt. Ikke bare fordi det tar mye arbeid, men også fordi denne atferden er basert på frykt. Frykten for ikke å være godt nok, ikke å være verdifull.

Bare vær den du er. Du er helt fint slik du er, du trenger ikke å bevise noe.

Vi lever med en konstant stemme i hodet vårt. En stemme som forvrenger, filtrerer og evaluerer hele virkeligheten.

Hvordan får du den ut av tankene dine? Ved å bringe din oppmerksomhet til øyeblikket. Jo mer du gjør det, jo lettere blir det. Jo mindre stress du bygger og jo roligere du blir.