Mye stress blir forårsaket av tilbakevendende tanker. Skriv ned dine tanker, for eksempel på en to-do-liste, slik at tanken kommer ut av hodet ditt og at det kan gjøres noe med når det er nødvendig. En ekstra fordel med en to-do-liste er at du kan krysse av når du er ferdig.

Du ligger i sengen og får tanker om frykt, usikkerhet, bekymring, ting du gruer deg til og vonde minner. Og så kan du glemme å sove fredelig. Så slutt å tenke for mye. Tenk små positive ting som du kan trene hjernen din med. Tanker som mater, støtter deg i din personlige utvikling, som gjør deg glad og lykkelig.

Gi deg selv færre valg. Jo flere muligheter, jo mer du trenger for å vurdere og avveie. Jo flere valg, jo mer stress.

Ta i løpet av dagen noen øyeblikk av fred. Slå av din telefon/PC i 5 minutter og vær klar over mennesker, lyder og objekter rundt deg. Føl stolen under deg, hvordan pennen treffer dine fingrene og ta hensyn til øyeblikket.

Føler du deg stresset? Ta på skoene og gå ut! Gå rundt kvartalet (eller to), og legg merke til hvordan spenningen har sunket mellom skuldrene når du kommer tilbake.

Ta et skritt tilbake og se livet ditt fra en avstand. Det er viktig at du setter dine problemer i perspektiv. Og at du kan nyte livet i en avslappet og kjærlig måte.

Hendelsene er like stor (eller liten) som du gjør dem selv. Men du kan også la hendelsene være for hva de er, uten å mene noe om de.