Stress øker produksjonen av nerveceller som kan forbedre ytelsen. Noen mengder av stress er bra til å presse deg til et optimalt nivå av årvåkenhet og atferdsmessige og kognitive prestasjoner. Stressende hendelser kan holde hjernen mer våken, og du presterer bedre når du er våken. Det er håndtering av stress som gjør ditt sinn og din kropp god. Stress skjer når vi våkner opp og fortsetter mens vi sover. Vi må bare vite hvordan man skal håndtere det.

Utbrudd av stress kan styrke immunforsvaret. Kortsiktig stress fører til at binyrene frigjør hormoner som, i hovedsak, kaller immunceller fra der de "hviler" i organer og flytter dem til "stridsstasjoner" hvor de vil være nødvendig - selv før det er et sår eller en infeksjon.

Stress kan gjøre deg mer sosial. Se også: Trier Social Stress Test.

Stress kan hjelpe deg til å lære. Det er sannhet i det som sier at "Stress gir bedre resultater på fristen." God Stress = fokus på målet.

Stress kan hjelpe deg til å huske ting. Etter en stressende situasjon oppnådde elevene bedre resultater på arbeidsminnetesten.

Stress kan hjelpe deg med dine instinkter. Så stress kan være en venn (i det minste noen ganger).

Bunnlinjen er at alt er sunt i balanse - for lite stress er like usunt som for mye stress. Det er som med mange ting: et tilfelle av balanse.