“Be pleasant until ten o’clock in the morning and the rest of the day will take care of itself.”

Elbert Hubbard

 

Du ønsker å sove, og så lenge som mulig. 

Du ønsker å komme i gang på det stedet der du er forventet. Eller å starte i tide, slik at du kan utføre dine planer for dagen.

Hvis du velger å sove lenge så bør du skynde deg. Hvis du velger å sove kort vil du føle deg sliten.

 

Hvilke ting gjør du om morgenen? Og hvilke av disse er virkelig nødvendig for å starte dagen rolig og fornøyd? Å spare tid begynner ikke ved å gjøre ting raskere - det begynner ved å "slette" ting. Ved å ikke gjøre ting kan du spare tid om morgenen. Det høres ut ganske logisk, ikke sant? Derfor: hvilke unødvendige ting kan du slette?

 

Hvilke aktiviteter vil gjøre din morgen magisk? Når du har skaffet deg mer plass i morgenrutinen, kan du legge til bedre aktiviteter. Kanskje du vil bruke tid på sosiale medier om morgenen, eller du velger å lese noen aviser. Eller gi mer oppmerksomhet til dine barn. Men ikke bli altfor opptatt - ikke prøv å stappe alt i morgenen.

 

Forbered deg på morgenen. Sett frokosten klar. Legg klærne klar. Pakk sekken. Så du kan gå med en gang. Gjør ferdig lunsjen hvis nødvendig. Forbered morgenen av dine barn. Frokost, lunsjbokser, pakking av sekker, klær, osv. Lad dine gadgets. Så du kan dra om morgenen med en full smartfon. Med dette sparer du også tid.

 

Planlegg dagen din. Skriv ned de 1 til 3 viktigste ting du ønsker å oppnå i morgen. Dette vil gi dagen din struktur. Og det gir deg en følelse av ro og kontroll. Flytt ting rett og slett ut av morgenrutinen til kveldsrutinen. Så du kan spare mye tid om morgenen, og du kan starte dagen i fred.

En strukturert kveldsrutine kan i tillegg bidra til å avslutte dagen rolig.

 

Lyst til å gjøre meningsfulle aktiviteter? Still vekkerklokken litt før. Og ikke bare det - sett vekkerklokken på den andre siden av rommet. Da må du komme ut av sengen for å slå den av. Har du barn? Å våkne tidligere kan gi mer ro, fordi du kan stelle deg i fred og etter det gi full oppmerksomhet til dem.

 

Gjør det et poeng ikke å skynde deg. Ikke stress om morgenen. Bare ro. Marker det når du føler at det nesten bobler, hvis du ønsker å bevege deg raskere. Pust dypt inn og ut. Og kom tilbake til ro. Snart vil du legge merke til hvor fint og verdifullt det er å starte morgenen i fred. At ro siver gjennom hele (arbeids)dagen.

 

Sjekklister og systemer er din beste venn. De hjelper deg med å spare mye tid om morgenen. For eksempel: Du ønsker en enkel sjekkliste over alle de tingene du i kveld må gjøre for å være så rolig som mulig om morgenen. Heng denne sjekklisten på et synlig sted. Du avgrenser listen basert på dine erfaringer. På denne måten kan du fredelig fungere gjennom listen uten at du glemmer noe. Dette gir trygghet og det gjør morgenen mer effektiv og gir høyere kvalitet. Etter en stund gjør du trinnene automatisk, og trenger du ikke engang sjekke sjekklisten.