Ikke hold komplimenter til deg selv, og ikke gi dem bare indirekte. Gi folk komplimenter når de fortjener dem.

 

Sett tydelig dine grenser. Det kan virke vanskelig, men det gjør verden mye klarere for deg selv og menneskene rundt deg. Det gjør også livet mye mer moro.

 

Våg å spørre. Du trenger andre til å fylle noen behov, men folk er ikke klarsynt. De fleste mennesker liker å hjelpe, men du må spørre.

 

Ditt liv er ditt ansvar. Noen ganger gjør andre mennesker ting vanskelig for deg. Men når du opplever det som et problem, er det ditt problem, og det er alltid ting du kan gjøre for å løse dette problemet, i hvert fall for deg selv.

 

Hold orden på alle de tingene du ønsker og skal gjøre i livet ditt. På den måten opprettholder du en følelse av kontroll, og du opplever mer fred. I tillegg kan du på denne måten håndtere oppgavene i livet ditt effektivt.

 

Fyll ditt sinn med positive og inspirerende informasjon. Se mindre på nyheter, heng mindre med grinende folk, ikke vær opptatt med alle de tingene som er galt. Fokuser på alle de tingene som går bra, og sørg for at det er flere som kommer.

 

Vær kritisk om hvordan du bruker tiden din. Let etter måter å kombinere avslapping med noe nyttig. Som for eksempel lese en informativ bok, sport, å gå ut eller sunn matlaging med en venn.

 

Sørg for å få nok søvn.

 

Beveg deg hver dag.

 

Ikke bekymre deg. Kast dine problemer ut av hodet ved å sette dem på papir. Deretter kan du se objektivt på hva alternativene er. Kan du endre noe? Eller må du akseptere det?

 

Lær å nyte de små ting. Livet er fullt av ting å være takknemlig for. Du må bare lære deg å se dem.