Print

Balanse er svaret på mange av våre problemer.

Du ønsker å være vellykket på jobben din, du vil holde husstanden din i orden, du vil spise sunn mat, du vil ha tilstrekkelig mosjon, du vil opprettholde sosiale kontakter, du vil støtte dine barn og partneren din, du vi jobbe med personlig utvikling og noen ganger vil du ha tid til deg selv.

Og det virker ikke. Faktisk, det er alltid mer å gjøre enn du kan gjøre. Hva kan vi gjøre med det?

1. Du har bare ett liv

Balansen mellom jobb og privat handler for det meste om mangel på fritid. Prøv å se livet ditt som en helhet, og fordele energien din, dele din tid smartere, nyt bedre og lad opp mer effektiv.

2. Balanse oppnås ikke - balanse er en ferdighet

Balanse er en ferdighet. Du korrigerer deg selv hver sekund. Og så fungerer det også med balansen mellom arbeid og privatliv. Du må hele tiden justere deg selv for å bli balansert. Men hvis du justerer for intenst, så slår du over til den andre siden. Da kan du oppleve alvorlige oppturer og nedturer. Jo sterkere oppturer og nedturer, jo mindre balanse du opplever.

3. Gjør mindre

Jo mer du prøver å gjøre, jo vanskeligere er det å finne balanse mellom arbeid og privatliv. Hvis du finner ut at du ofte føler deg overveldet, er det viktig at du forenkler utfordringen.

4. Plan mer og planlegg bedre for mer balanse

Hva gjør du når du planlegger? Du tenker nøye og utvikler en plan. Deretter kan du slutte å tenke og bare gjennomføre planen. Det gir mer ro og kontroll.

5. Spill når som helst, hvor som helst

Ikke ta livet så innmari alvorlig. Nyt livet ditt mens du arbeider, og nyt livet ditt når du ikke jobber. Nyt små ting. Som for eksempel en samtale med en kollega eller en kveld med en god venn. Gi morsomme utfordringer til deg selv. Hold stresset utenfor døren ved å ta tid for gjenoppretting.

6. Bestem når du er ferdig

Bestem for deg selv når du stopper. Du kan kanskje gå enda lenger etter en rekke oppgaver, men du kan også lukke din bærbare datamaskin og tenke: Dette var det for i dag; i morgen er en annen dag. Det er fortsatt tid til å gjøre mer arbeid. Det er mange ting som må skje, men jeg var enig med meg selv at jeg er klar når jeg ble ferdig med dette. Og det er ferdig. Så jeg er klar nå. Jeg er ferdig for å gjøre noe hyggelig, noe som jeg virkelig vil. Selv om du er ferdig tidligere enn tenkt.

Ha en riktig fin dag!