Print

1. Gjør mindre og få bedre resultater

Det er som en krukke med syltetøy og hundre brødskiver. Hvis du prøver å smøre alle skiver, får hver brødskive et tynt lag med syltetøy. Men når du bare dekker en håndfull av brødskiver, da kan du smøre tykk. Og alle vet: syltetøy smaker bedre når du smører tykk. Slikk fungerer det også med dine oppgaver.

Du har begrenset tid, oppmerksomhet og energi hver dag. Jo mer du prøver å gjøre, jo mindre tykk du kan smøre disse tingene på dine oppgaver. Og da blir resultatet mindre bra. Ved å gjøre mindre, oppnår du mer ved de få oppgavene du jobber med.

 

2. Planlegg dagen din raskt og enkelt

Ved slutten av dagen, ta deg litt tid til å spørre deg selv dette spørsmålet: "Hvilke 2 til 3 oppgaver kan jeg gjøre i morgen for å gjøre dagen min til en suksess?"

Skriv ned oppgavene og start dagen etter direkte med den første oppgaven. Ved å planlegge dagen på denne måten øker du sannsynlighet for at du jobber med viktige oppgaver. Det reduserer sjansen for å utsette, fordi du vet helt tydelig hva du skal gjøre. Du kan arbeide med den behagelige følelsen av at du jobber med oppgavene som er viktigst.

 

3. Bryt opp oppgavene

Desto større oppgavene, desto mer somler du. Bryt alle dine oppgaver og prosjekter opp i små skritt, slik at du ikke overvelder hjernen din. Hvert objekt er bygget opp av små skritt. Så lenge du fortsetter å ta små skritt i riktig retning, kommer du automatisk der du ønsker å være.

 

4. Gjør en ting om gangen - med full oppmerksomhet

Hvis du prøver å gjøre mange ting samtidig - eller i rask rekkefølge - blir du fort overveldet. Dette kan unngås ved å jobbe ved å ha fokus på en oppgave. Uten forstyrrelser og uten å måtte bytte. Reserver en bestemt mengde tid for en viktig oppgave, og jobb med full oppmerksomhet for denne oppgaven.

Dette har flere fordeler:

* Du gir deg selv mulighet til å bygge konsentrasjon, slik at du kan gå dypere inn i din oppgave.

* Du øker sjansene for at du kommer inn i 'flyten'.

* Du jobber mer bevisst med oppgaver som virkelig er viktig.