'HR' Fakta:

* Ellen Dunn fra Louisiana State University sier at mindre enn 30 minutter informasjon er ikke nok, men mer enn 50 minutter er for mye informasjon for at hjernen din skal ta det inn på en gang.

* Pareto-prinsippet viser at hvis du fokuserer på de viktigste 20 prosent av det du prøver å gjøre, så vil det faktisk dekke 80 prosent av det du trenger å gjøre.

* Hjernen din er som en datamaskin - når du har flere faner åpnet i nettleseren din, reduseres prosesshastigheten. Forskning viser at arbeid med flere oppgaver på en gang bremser deg med gjennomsnittlig 25 minutter per oppgave. Så stopp med multi-tasking!

* Princeton University og UCLA forskere fant at å ta notater for hånd fører til mer aktiv lytting og evnen til å identifisere viktige konsepter. Notater på bærbare datamaskin fører til mer tankeløs transkripsjon og åpner i tillegg for mulighet for å sjekke Facebook og lignende og å bli distrahert.

 

Hva kan vi gjøre med disse fakta?

* Gjør kun nødvendige ting. Grunnen er at hvis du gjør mindre så vil du ha mer tid, oppmerksomhet og energi for de få tingene som virkelig bidrar og gir verdi.

* Gjør de viktige tingene på kortere tid. Parkinsons lov sier at hvis du er i tidspress fungerer du ofte bedre og raskere. Med andre ord, jo mer tid du har, desto større sjanse har du at du faktisk benytter den tiden -selv om det betyr at du egentlig gjør unødvendige ting. Så gi deg selv en latterlig stram tidsfrist for å nå dine mål.

* Gi opp din "daglige skyld". Du vil aldri føle deg balansert så lenge du har mål og drømmer. Hvorfor? Det er alltid altfor mye å gjøre, å lære, å oppnå. Ikke føl deg skyldig om at du ikke oppnår alt dette.

* Innse at godt er godt nok. Ikke kast bort tiden med å skape den "perfekte" personen. Stopp på 80 prosent og gå videre til neste oppgave. Ellers bortkaster du mange timer i livet ditt. Forresten, ingen merker forskjellen, bare du. Du kan ikke være perfekt, så heller aksepter litt mindre kvalitet.

* Sørg for at du får nok søvn. Uten søvn er du verdiløs for deg selv og de rundt deg. En Harvard Business Review-studie av 975 globale ledere viser at 45 prosent av høytstående ledere er for stressa til å snakke med sin ektefelle eller partner etter jobb.

* Sørg for at du må reise mindre. Prøv å velge lokalt. Ekstra fortjeneste: med dagens drivstoffpriser kan du spare mye. Eller sykle. Er det mulig å samkjøre?

* Velg oftere deg selv. Verden går rundt uansett, selv om du ikke deltar i rotterace. Se på det på denne måten: Å bli savnet gjør deg mer interessant og verdsatt når du dukker opp.

* Slapp av. Den raskeste måten å slappe av er å slå av telefonen, TV og datamaskin og nyt mangelen på distraksjoner. I stedet for å sitte bak skjermen, bør du lese den boka som står i skapet (allerede en stund). Hvorfor ikke møtes igjen med venner? Ta en tur mens du har pauser!

* Omfavne rotet. Det er et sted for alt og alt har sin plass. Rotet tilhører deg og betyr at du har et travelt, tilfredsstillende liv. Og hvis alt annet går galt, husk at du er for velsignet til å bli stresset! Det er umulig å føle stress og være takknemlig samtidig. Når du er overveldet, ta et dypt pust og tell dine velsignelser - det hjelper hver gang.

 

Ha en superflott dag!