Hva er en sprint? Det er en kort, intens periode hvor du utfordrer deg selv til å fullføre en del oppgaver med full fokus. Du jobber uten forstyrrelse, helt i strømmen. Og du jobber bare med oppgavene du har valgt på forhånd. Oppgaver som gjør forskjellen i arbeidet ditt og i livet ditt. Som bidrar virkelig. Så på slutten av dagen får du en stor følelse av tilfredshet.

Det er måten du får energi fra arbeidet ditt. Du er sliten, men fornøyd trøtt. Mye bedre enn en sliten følelsen du kan ha etter en like lang, men mindre produktiv arbeidsdag.

En vellykket sprint krever litt forberedelse. Det er ikke vanskelig.

  • Planlegg sprinten i kalenderen din. Hold dagen fri slik at du kan jobbe i full fokus.

  • Velg oppgavene. Avgjør hvilke oppgaver du skal fullføre i hvor mange timer, for eksempel skrive titusen ord mellom 9:00 og 17:00.

  • Pass på at timeplanen er både realistisk og utfordrende. Du må føle at du må jobbe hardt, men samtidig må du kunne vinne "kampen". Dette er viktig for å oppleve en fornøyd og tilfreds følelse.

  • Vurder en belønning. For eksempel, nyt en matbit eller dra på kino. Forventing og mulighet av en fin belønning motiverer til å jobbe når du føler motstand.

  • Jobb i 25 minutter med full fokus, ta deretter en 5-minutters pause. Sørg for at blodet strømmer i dette 5 minutters intervallet. Gå ut og dans, gå en runde, osv. Sett under sprinten telefonen og PC i "ikke forstyrr"-modus.

  • Ta også en pause til lunsj, men ikke for lenge - slik at du ikke mister farten!

  • På slutten av dagen vil du legge merke til at du er kanskje ødelagt, men fornøyd. Og ikke bare det. Du har gjort mye arbeid og har virkelig kommet nærmere til å oppnå dine mål.

Begynn med din første sprint!

Ønsker du å "kickstarte" deg selv og gjøre fremskritt raskt mot et av dine mål? Organiser en sprint. Blokker en dag i kalenderen din, og utfordre deg selv. Du kan bruke den til alle typer oppgaver.

En sprint tvinger deg til å jobbe på en fokusert måte, noe som gjør at du kommer i "flowen" raskere. Det gir deg følelsen av at du ikke lenger svømmer mot strømmen. Arbeidet blir lettere å komme i gang med. Selv oppgaver som du ikke vanligvis liker, blir morsommere fordi du lager en utfordring for deg selv.

Har du noen gang prøvd det?