Print

Hva skal du gjøre hvis alt ser ut til å virke imot igjen?

 

1) Godta situasjonen som den er nå.

Det er kanskje ikke morsomt, men det er nødvendig til å komme videre. Så kan du føle deg kjipt i tillegg. Gråt når det trengs. La det ut. Skriv det ned, luft ditt hjerte. Du behøver ikke å holde deg «stor».

2) Hold deg rolig og prøv å føle deg takknemlig.

Hvile gjør deg kraftig og ut ifra den kan du se på situasjonen fra en avstand. Innse at enhver utfordring, enhver hindring, hvert tilbakeslag har gjort deg til den som du er nå. Du kan velge å bli nedslått og deprimert. Du kan også velge å lære av situasjonen. Husker du hvilke små og store ting du kan være takknemlig for?

3) Tegn en linje.

Velg å stoppe elendigheten. Våg å se fremover. Det er alltid noe du kan gjøre. Spør deg selv: "Hva er et lite skritt jeg kan gjøre nå for å forbedre situasjonen?" Og ta det skrittet. Lag et nytt kapittel i livet ditt. Bruk situasjonen som utgangspunkt for det nye kapitlet. Fortsett med å ta små skritt for å holde deg rolig. Så gjør du situasjonen bedre og morsommere.

4) Finn hjelp.

Det finnes alltid folk som vil hjelpe deg. Problemet er at ingen vet at du trenger hjelp hvis du ikke lar dem få vite det.

Lykke til!