Vellykkede bedrifter har vanligvis HR-systemer som har konsistente temaer og budskap.

Konsistens er ønskelig fordi den gir:

  • Teknologiske fordeler: Et selskap som investerer i personalopplæring vil ønske å forebygge turnover så mye som mulig. Hvis det er on-the-job-training, er det åpenbart at erfaring er en viktig faktor, og det krever senioritet (mange års tjeneste);
  • Mer troverdig melding: Organisasjonen må være konsekvent i hvordan den tilnærmer og behandler ansatte. Menneskets psykologi har en kognitiv karakter. En ansatt forutsetter at hvordan han blir behandlet og hvordan andre blir behandlet nå og tidligere som grunnlag for hvordan han blir behandlet i fremtiden.

Hvis det er konsistens med å formidle ovenstående, har ansatte et klarere og mer kraftfullt bilde av hva de kan forvente og hva som forventes av dem. Dette sørger også for attraktivitet og motivasjon og dermed vil godt passende ansatte forbli i organisasjonen.

Endringer

Selvfølgelig er det nødvendig med tilpasninger til miljøet, men gradvis endring er best. Det oppstår et dilemma når det er en tilpasning til et miljø i rask endring. Da står organisasjonen overfor et valg. Enten man justerer gradvis og følger fakta eller man betaler prisen for en radikal endring.

Høyt engasjement (High Commitment = HC) HRM er et begrep som brukes til helheten av HR-aktiviteter som tar sikte på å få mer ut av ansatte ved å gi dem mer. Denne tilnærmingen består av en rekke forskjellige og svært komplementære HR-aktiviteter, som virker eller ikke virker avhengig av fem faktorene, og som belyser mange økonomiske og sosiale psykologiske prosesser.

Mål og midler

HC-HRM tar utgangspunkt i tre dimensjoner av ansattes innsats som etterstrebes av organisasjonen:

  1. Ansatte jobber for organisasjonens beste, basert på sin forståelse av disse interessene.
  2. Visse ansatte vil også utføre tilleggsoppgaver som faller utenfor deres pakke når dette er i organisasjonens interesse.
  3. Medarbeidere jobber med både hender og hjerner, de forutsetter selv ting som må gjøres og bidra til å forbedre organisasjonen ved å komme med nye ideer.

Hos HC-HRM vektlegges samarbeid, likestilling (ledelse er et kollektivt ansvar), opplæring på tvers, åpen informasjon og åpne kommunikasjonskanaler som er integrerte. Hos HC-HRM ligger vekten hovedsakelig på samarbeid, likestilling, opplæring, informasjon og åpenhet.

Knytting av mål og ressurser til HC-HRM

Målet med HC-HRM er å ha dedikerte og fleksible medarbeidere som jobber med hender og hjerner. Det finnes flere konkrete tiltak for å oppnå det ultimate målet:

  1. Ansatte må ansettes på ferdigheter og innsatsen de kan gjøre.
  2. Opplæring må gis for å fylle hull i kunnskapen.
  3. Ansatte må få anledning til å gjøre den nødvendige innsatsen.
  4. Ansatte må være motiverte for å gjøre en innsats.

HC-HRM gir en grad av autonomi til arbeidere. Som et resultat vil det ofte være vanskeligere å bli enige om strategien. Men implementering av endringer er ofte enklere.

Introduksjon av HC-HRM understreker betydningen av symboler og prosesser som representeres av noen grunnleggende meldinger:

  • Medarbeiderne er herre om sin egen fremtid;
  • Vi sitter alle i samme båt;
  • Gode ideer kan komme fra hvor som helst;
  • Vi må stadig forbedre.

Det er bare fornuftig hvis hjerter og sjeler til de ansatte står bak dette. Tross alt er HC-HRM ikke lett og et system som trenger konstant vedlikehold.