Noen gang skjer det noe uforventet. Ditt barn blir syk. Ikke omgangssyke, influensa eller noe sant, men skikkelig syk. «Sykehussyk». Du går sykehus inn og ut, og barnet går glipp av mye på skolen.

Når et barn har et tungt år bak seg, for eksempel på grunn av sykdom, og hvis barnet var bare på skole for et halvt år da hadde det vært fint for barnet hvis det hadde muligheten å gjøre dette året igjen.

Ja, dette barnet har, ifølge Norsk lov, rett å gå, sammen med sin kul, til neste år. Men dette barnet har også mistet mye. Er det opplæring som barnet kan få igjen med spesial undervisning? Betyr det at barnet har dobbelt så mye å lære neste trinn? Blir det ikke for mye? Er det hva vi ønsker?

Er det mulig for barn som har vansker på skole, at de gjør et trinn igjen? Kanskje barnet er ikke ferdig til å gå inn på stoffet det får. Kanskje vi må ikke forsere barn å gå på et fastlagt tempo og plan, men å la dem lære på sitt eget tempo.

Tid og rom er en dyrebar gods!

Forresten, når vi lyter til barna og gir dem følelsen at vi lyter til dem, da kan det hende at de begynner å føle seg bedre. Og når de føler seg bedre går læreprosessen også mye bedre. Og det er noe de vil høste av ikke bare nå, men også senere.

Og vet du hva som er en ekstra effekt? Hvis barnet føler seg bra, føler foreldrene seg også bra!

 

© Copyright psyke59gradernord.com