Omtrent 45% av befolkningen er fokusert på forhold. Dette inkluderer mange høysensitive personer (HSP). Fokuset er på forholdet til omgivelsene. Dette er mennesker som tilpasser seg andre, som ønsker å hjelpe, har øye for følelser, atmosfæren og den gjensidige prosessen. Denne gruppen er fornøyd når omgivelsene er fornøyd. Disse menneskene forklarer mye i situasjoner, og søker bekreftelse og takknemlighet. Den andre personen får respekt på forhånd.

Omtrent 15% av befolkningen er fokusert på stilling. Denne gruppen fokuserer på innflytelse og er fornøyd med å oppnå den riktige stillingen. Dette er mennesker som har en sterk mening av seg selv. De opererer ut fra sin egen referanse, følelse eller mening. Disse menneskene respekterer mennesker som er klar over sine egne kvaliteter og evner. De opplever det som kompetent. Bekreftelse og verdsettelse er ikke nødvendig.

Innenfor denne gruppen er det en del som er sett på som den kraftige naturlige lederen, en del som opptrer ut fra ego og de som opptrer ut fra kraft og frykt. Naturlige ledere aksepteres av HSP fordi de skaper et miljø med sin styrke som er hyggelig for hele firmaet, gruppen, samfunnet eller befolkningen. Dette er i tråd med standarder og verdier for HSP. De som opptrer ut fra kraft/frykt, aksepteres ikke av HSP. Forskjellen mellom ulike fokus for personer kan skape konflikt og utfordring for HSP.

For personer med fokus på stilling kan det være et tegn på inkompetanse hvis noen overveier for mye, presenterer problemer eller trenger bekreftelse. Akkurat dette er ting som mange HSP ofte gjør. En "stillingsmann" vil ikke gi takknemlighet fordi han ønsker å se bevis på at du er sterk til å gjøre det du er god til. Det faktum at du blir bedt om en jobb, er allerede et tegn på at en "stillingsperson" mener du er kompetent.

Oppfordring til HSP er å stå for sine egne kvaliteter og ferdigheter og få en "stillingsmann" til å innse at HSP med deres empati, grundig informasjonsbehandling, bidrar til kreativitet og løsninger.

Ikke ved å snakke om det, men ved å gjøre det.

© Copyright psyke59gradernord.com