Innhold

Antagelig lider, en av 20 mennesker – i mer eller mindre alvorlig måte – av psykopati. Diagnosen blir sjelden stilt, og når den blir stilt da er det vanligvis i forbindelse med alvorlige forbrytelser som har stor omtale i media. Flertallet av tilfellene av psykopati blir derimot ikke gjenkjent. Det er disse mennesker som har sykdommen som er årsak for at folk i familier, på jobb, i klubber, på skolen eller i nabolaget lider mye.

Det er av stor betydning at psykopati blir oppdaget. Hvis det ikke blir oppdaget er en effektiv tilnærming umulig. Men psykopati pålegger spesielle utfordringer til anerkjennelse. Diagnosen kan stilles svært vanskelig. Ett av problemene er at det har vist seg å være vanskelig å definere psykopati på en tydelig måte.

 

Målgrupper

Er du en advokat, jobber du i sosial- og helsesektoren, er du en personalkonsulent eller rekrutterer, lærer eller rådgiver? Du vil sikkert møte mennesker som lider av psykopati. Å oppdage kan være svært vanskelig. Å forholde seg til det er enda mer vanskelig. Å gjenkjenne psykopati og håndtere det er en viktig faglig ferdighet, nødvendig for dine kunder, ansatte, elever for å bistå med riktig råd og for å hjelpe at kollisjon med mennesker som er flinke til å manipulere og ødelegge unngås.

 

Mobbing på arbeidsplassen

Anna blir ofte kontaktet av folk. Folk som blir mobbet, og ikke bare litt. I mange tilfeller handler det om et forsøk på “psykologisk mord”.

 

Hvordan kan jeg, som leder stoppe mobbing på arbeidsplassen?

Hvordan kan jeg få innsikt og verktøy som vil muliggjøre at man eliminerer fenomenet mobbing på arbeidsplassen og kan forebygge mobbing?

Hvordan kan jeg takle en kultur av frykt? Og hvordan kan jeg finne endringer i meg selv? Hvordan kan vi inkludere folk isteden for å ekskludere folk?

Hva motiverer mobberne?

Hva er opphavet til det perverse fenomenet “skadefryd”?

Hvordan kan du best beskytte deg selv og hvordan kan motivet for mobbing bli eliminert?

Kort sagt: hvordan kan du utvikle en organisasjonskultur der psykologisk aggresjon ikke får en sjanse?