Takket være dagens teknologi kan vi reise lang. Vi kan velge å emigrere og fortsatt være i nærkontakt med familie og venner i "hjemlandet" gjennom Skype og sosiale media. Vi trenger også den teknologien i virksomhetene vi jobber i fordi det gir oss større muligheter og effektivitet. 

Men trenger vi den 24 timer i døgnet, 7 dager i uken og 365 (366) dager i året? Hvorfor er det at noen mennesker knapt kan leve fem minutter uten deres mobiltelefon? Hvorfor er det at disse menneskene ser ut til å være avhengige av liker, retweets og følgere?

Problemer

En positiv kommentar på sosiale medier gir oss en positiv følelse. Det er jo flott. En negativ kommentar gir oss derimot en negativ følelse. Og så kommer i tillegg nakkeplager, ryggproblemer og hodepine. Og enda verre - i tillegg til dette, holder mobiltelefonen oss også unna vårt nærmiljø.

Jeg ser ofte at folk går med hunden mens de ser på telefonen sin. De gir mer oppmerksomhet til telefonen sin enn til sitt kjæledyr. Eller hva med en kveld ute der alle ser på hans eller hennes telefon i stedet for å snakke med hverandre? Hva er så viktig at det ikke kan vente? Trenger vi likes, retweets og følgere til å føle oss bra?

Og hvis du ikke passer på, vil du alltid være i en situasjon hvor du har for få liker, for få retweets og for få følgere. Standarden din beveger seg nemlig kontinuerlig oppover fordi du blir vant til det, og du ønsker deg mer.

Tilfreds

Vær fornøyd med hva du har og praktiser det. Tilfredshet er først og fremst noe du gjør. Hvis du ikke gjør ditt beste for å være fornøyd med det du har, vil du automatisk bli misfornøyd. Når du klarer å elske livet ditt som det er, så er du fornøyd.

Du får dette livet bare en gang. Så hva skal du gjøre med dette ene livet? Du må gjøre en vurdering: hvor mye av livet ditt er du villig til å gi for å mate din misnøye? For å kunne øke livskvaliteten må du av og til bestemme at du har nok. Nok til å bevege seg frem mot et friere og lykkeligere liv, med mer kjærlighet, mindre stress og mer tid.

 

© Copyright psyke59gradernord.com