Det største problemet med høy følsomhet er overstimulering. Etter hektiske eller travle dager, og stor aktivitet føler du deg stresset. Du er sliten. Noen ganger føler du deg tom og raskt irritert. På grunn av dyptgående informasjonsbehandling er hjernen din mer stressfølsom enn hos personer som ikke er høy følsomme. Det er viktig at du tar hensyn til dette hver dag og at du planlegger en hvile og avslapningsperiode etter aktiviteter. På den måten fortsetter du å fungere ordentlig. 

Hvordan kan du gjøre det? Her følger fire anbefalinger:

1. Trekk tilbake i tide

Etter en travel dag er det fint hvis du kan trekke deg tilbake i stillhet. Det kan være ganske vanskelig hvis du har en travel jobb og en familie hjemme. Men sørg for at, hvis du legger merke til at det blir for mye, at du kan ligge stille, lese en bok eller gjøre noe annet som gir deg hvile. La din partner eller en barnevakt ta over omsorgen. La barna leke med venner. Deaktiver telefonen og sosiale medier. Gå ut alene. Pass på at du ikke får enda flere insentiver som du må "gjøre" noe med. Når du legger merke til stress på jobben, kan det være fint å jobbe på et rolig sted. Eller se om det er mulig å jobbe en dag hjemme.

2. Slapp av

Hver person slapper av på sin egen måte. Det er en illusjon å tro at det finnes en standard avslapningsoppskrift for høy følsomme mennesker. Mange høy følsomme mennesker drar nytte av å stilne og sakte ned "hodet". Men hver person er annerledes. Å sitte stille er ikke egnet for alle. Passer det ikke deg, da kan du kanskje gå en tur i naturen, sykle eller trene.

3. Fokuser på regelmessighet, rutine og komfort

Du føler deg ofte stresset og agitert når du er over-stimulert. Det kan hjelpe deg med å konsentrere deg helt på en aktivitet, bevege deg sakte, gjøre noe rutinemessig i et miljø du er komfortabelt med. Velg noe som er helt i din komfortsone, hvor du er fysisk aktiv og noe som du elsker å gjøre. Enkle husholdningsaktiviteter som brette vasken, håndvask eller matlaging kan til og med være beroligende! Men du kan også tenke aktiviteter som lesing, maling, trebearbeiding, håndarbeid, hagearbeid, eller alt annet du kan gjøre med hendene dine. Pass på at du slapper av og ikke trenger å prestere!

4. Gi deg selv varme

Varme beroliger kroppen. Kryp under et fint teppe med et stort krus med suppe, te eller sjokolade. Ta et bad eller ta en lang dusj. En annen mulighet er å dra på ferie til solen om mulig, eller gå til badstuen hvis du liker det.

 

© Copyright psyke59gradernord.com