Her er noen tips som gjør at du føler deg mer positiv.

1. Gjør et annet valg

Innse at ditt grusomme humør har mer å gjøre med deg og dine valg enn med verden rundt deg. Hvis du velger lykkeligere tanker, endres stemningen med deg.

Livet går ofte ikke som vi ønsker. Det er kunsten til å akseptere at livet er som det er. At du ikke kan endre noe med fortid og nåtid. Men at du kan i hvert øyeblikk velge hvordan du vil påvirke fremtiden.

Ønsker du å føle deg glad og positiv igjen? Velg nå nye og fine tanker!

2. Fokuser på ting du kan endre

Du har ikke særlig kontroll over de fleste ting. Men noen ting kan du påvirke eller kontrollere. Og du har full kontroll over svært få ting. Fokuser oppmerksomheten på de få tingene du har kontroll over.

Hvis du føler at livet skyller over deg, kan det være fint til å fokusere oppmerksomheten på ting du har i hånden, så vil du føle deg mye roligere og lykkeligere.

3. Gå ut av hodet ditt

En negativ stemning blir forårsaket av negative tanker. Hva er de to tingene som fungerer best for ikke å være opptatt av dine tanker? Sport og spill!

Gjør noe rart og dans i stuen. Men også løpe en runde, en times boksing eller en halv time med sykling kan bidra til å rydde hodet.

4. Ta et lite positivt skritt

Alt starter med et første skritt. Dette gjelder også når du går fra gretten til glad. Hva kan du gjøre? Start med et lite positivt skritt. Det kan være alt mulig, det er bare avhengig av hva du trenger. Tenk på å forberede et sunt måltid, støvsuge, fullføre en liten oppgave som gir deg stress, mosjon, rydd opp pulten din eller planlegg en tur i kveld.

Spør deg selv: "Hvilket lite skritt kan jeg nå gjøre for å bevege meg mot lykken?" Du må starte et sted, så jeg foreslår at du bare begynner et sted.

5. Tenk på ti fine ting

Ta penn og papir og spør deg selv: Hvilke 10 grunner har jeg i dette øyeblikket til å føle meg positiv, glad og/eller takknemlig for?

Skriv svarene dine i en liste. Finn inspirasjon i de små og store tingene i livet ditt. Du er sannsynligvis glad at du har noe til å spise, så det er en ting. Når du velger takknemlighet, føler du deg glad - det er så enkelt.

 

© Copyright psyke59gradernord.com