Vil du jobbe mer produktivt og gjøre mer på kort tid? Her er noen smarte tipps:

1. Unn deg selv et spill du kan vinne

Lager du alltid planer for dagen? Og får du disse ofte ikke til? Har du da en følelse av at du har mislyktes? Prøv å lage færre planer, og prøv å være litt mindre ambisiøs. Gi deg selv 1 til 3 viktige oppgaver som du kan fullføre uten for mye trøbbel. Fordi du kan fullføre oppgavene uten for mye stress og frustrasjon, vil du føle deg godt og merke dagen som en suksess. 

Er det mer arbeid? I morgen er det en annen dag!

2. Jobb med full fokus

Hvis du jobber uten fokus, kan det hende at du vil gjøre andre ting i mellom, noe som vil gjøre oppmerksomheten helt fragmentert. Det er ikke effektivt.

Velg en oppgave du vil jobbe med, og sett en alarm (maks 1 time). Jobb med full fokus til alarmen går, ta 5 minutters pause. Deretter kan du gå tilbake til jobb med fullt fokus i opptil en time.

Er oppgavelisten ferdig? Da er du klar for den dagen! For en hyggelig følelse!

3. Arbeid med små oppgaver

Det er mye mer fristende til å gjøre små oppgaver enn store oppgaver (som du vanligvis ikke liker). Del opp store oppgaver i små biter. Når du har gjort mindre, konkrete og håndterbare oppgaver gir det en god, vellykket og produktiv følelse. Og etter en arbeidsuke full av små oppgaver, er det blitt gjort mye arbeid. Konsekvensen er at du oppnår mer med mindre innsats.

 

Hvilke teknikker bruker du til å jobbe raskere eller effektivere? Del disse gjerne!

 

© Copyright psyke59gradernord.com