Print

I begynnelsen av mai var jeg ganske frustrert. Hva skjedde?

Nei snø!!!!

En uke tidligere hadde det blitt sagt i avisa at folk som kjørte med piggdekk måtte bytte dekkene raskt. Og selv om du fortsatt kjørte med vinterdekk uten pigg, var det på tide å sette sommerdekkene på bilen. Og så begynte vi. Men mindre enn en uke senere: snø. Har du ikke satt sommerdekk på bilen? Så vent litt!

Og så var jeg frustrert. Det er ikke på grunn av snøen. Snø er bare snø. Det er på grunn av mine forventninger til situasjonen. Snø som kommer på et tidspunkt da jeg egentlig ikke forventet det førte til spenning. Og den spenningen gir negative følelser. Vi tar ofte våre forventninger for gitt (det kommer vel ikke snø tidlig i mai…). Og i mellomtiden farger våre forventninger alle våre erfaringer.

Hva er det egentlig, forventninger?

En forventning er en tanke. Eller rettere sagt: en samling av tanker der vi bestemmer for oss selv hva virkeligheten skal være. Vi tester og vurderer alle hendelser i våre liv opp mot våre forventninger. Vi finner ut om et arrangement er "godt" eller "dårlig", om en hendelse er "ønskelig" eller "uønsket".

Ved uønskede hendelser opplever vi negative tanker som blir fulgt av frustrasjon og spenning. Men: det skjer alltid ting som vi opplever som uønsket. Du kan gjøre ditt beste for å leve på en slik måte at du bare opplever ønskelige ting. Men hvor realistisk er det?

Less is more!

Det du kán gjøre er å ha færre forventninger. Det betyr at du lar livet komme over deg som det er og godta det som det er. Det betyr at det du opplever ikke merkes med "godt/dårlig", "ønskelig/uønsket". Dermed kan livet ditt bli en rekke interessante opplevelser. Det betyr ikke at du må finne deg i alt som skjer, men at du går gjennom livet mindre frustrert. Og det er ganske fint!

 

“When you have expectations, you are setting yourself up for disappointment.”

Ryan Reynolds

 

© Copyright psyke59gradernord.com