Ferie kan være en travel og kaotisk periode, spesielt i juleperioden. Hvordan sikrer du at desembermåned blir og forblir en virkelig glede?

Jeg ble født den 21. desember og synes den festlige måneden er superkoselig med lys, juletrær, levende lys, julemusikk, god mat, sjokolade og snø. Men etter hvert som jeg ble eldre, la jeg merke til at denne måneden var utrolig travel. Alt kom samlet i en kort tidsperiode: høytider, bursdagen min, gaver, jobb og trang til å gjøre alt ferdig før jul.

Min første tanke var å planlegge desembermåneden bedre og starte tidligere med forberedelsene. Men det hjalp ikke. Så i dag gjør jeg det annerledes. Lær å få tilbake ro og fred rundt den eneste "stille natten", slik at vi kan starte det nye året rolig, istedenfor stresset.

1. Fokuser på det som er viktigst

Det høres ut som en klisjé: det handler om å tilbringe tid med dine kjære. Men det er til slutt noe av det mest meningsfylte til å gjøre. Fordi alle andre ting i livet føles til å være veldig viktig - helt til du plutselig mister noen. Og da vet du at du tok feil. Arbeid er ikke viktigere enn barna dine. Vennskap er viktigere enn suksess. Så hold det enkelt: La det handle om menneskene rundt deg denne måneden og gjør alt annet mindre viktig.

2. Gjør det enklere

Finn essensen i alt, og konsentrer deg bare på denne essensen. Vi kjøpte et kunstig juletre med lys, vi henger baller i det og ferdig! Ingen problemer med ekstra støvsuging fordi det treet mister nåler. Og du trenger ikke å stappe deg full av mat som plutselig blir dobbelt så dyr i julen, og dessuten må komme langt fra og er derfor i tillegg miljøbelastende. Noen ganger er det mer sjarm i enkelhet enn i alle de hysterisk dekkede bordene på Pinterest og Instagram får deg til å tro.

Mindre er ofte bedre. Fordi det er mer tid, oppmerksomhet og plass igjen til å bare glede deg med dine kjære. Du kan velge. Enten du setter seks retter på bordet og har ingen å snakke med fordi du er stresset på kjøkkenet. Eller du kan gjøre det litt enklere og hygge deg med gjestene dine.

3. Ikke glem deg selv

Desember er, for noen, en måned med overskudd. En måned full av mat, materialisme, latskap og veldig mye alkohol.

Så ikke glem å ta vare på deg selv. Jeg deltar ikke i: "Jeg spiser og drikker alkohol så mye jeg vil, men jeg skal slanke meg igjen i januar". For kroppen din er Desember bare en måned som alle de andre. Altså: ikke drikk alkohol, eller drikk i moderate mengder. Spis mer frukt og grønt, begrens overskuddet av søtsaker og usunn mat, fortsett å trene og bevege, får nok søvn.

Jeg liker å gjøre livet til en fest. Men ikke glem at livet føles spesielt festlig når du føler deg sunn og i god form.

4. Kos deg

Desember har en glans og hygge som du ikke finner i januar og februar. Sitter du sammen med kjære ved bordet? Innse at dette øyeblikket er unikt, at det aldri kommer tilbake, at det ikke er noe selvfølge i dette, og at du har mye å være takknemlig for.

Desember er en sprø måned. Selv er jeg glad når januar kommer. Fordi januar har sin egen sjarm, stillhet og enkelhet etter det overskytende. Men januar er bare der når den kommer. Gjør ditt beste for å virkelig glede deg over denne spesielle desembermåneden. Du vet aldri hvor ofte du får sjansen til å feire jul sammen med dine kjære.

 

© Copyright psyke59gradernord.com