Skolen har startet på nytt og det betyr at det blir travlere både på skolen og hjemme. Det er en god sjanse for at du lar barnet ditt leke på nettbrettet hans oftere. Barn sier ofte at det også hjelper dem å slappe veldig godt av. Men er det sant?

På slutten av en skoledag merker du at barnet ditt ikke har så mye puff lenger, og du gir ham med kjærlighet og glede litt tid på nettbrettet hans. Du merker også at det fungerer bra for ham. Han slapper av, du ser skuldrene synke. Ja, det er godt å se avslapningen øke. Men hvis barnet ditt også har mye å bearbeide, vil det ikke skje. Da utsetter du dem (over) trettheten.

Dette gjelder ikke bare barn, men også voksne! Hvis du er trøtt av å jobbe på slutten av uken, kan du virkelig glede deg over en kveld med TV. Hvis du har en dårlig dag på jobben, løser du det ikke ved å se på TV. For så snart du er ferdig med skjermen, er alt som fortsatt plaget deg fremdeles der. Det er bedre å gjøre noe når du er plaget. 

Men hva da?

Sørg for at barnet ditt kan være fysisk opptatt. Å baske eller hoppe på trampoline. Det slapper enormt og fjerner stresset. Foreldre sier ofte: "men så gjør du dem vill." Dette er bare delvis sant: ved å få lov til å gjøre noe et øyeblikk, blir stimuliene de trenger fornøyd, og så blir de rolig. Også her er "for" (som for mye) ikke bra. Begrens tiden til 10 minutter.

Ikke alle (svært følsomme) barn liker å være fysisk opptatt. Selv om det kan være veldig effektivt å baske med dem, er dette ikke alltid den rette måten å bli kvitt stress.

Men hva med for eksempel å stryke perler, håndverk, tegne, leke med Lego eller Playmobil? Ved å spille stille forhindres effekten av å sitte stille, som skjer når du bruker nettbrettet. De fokuserer på noe som ikke er mentalt tungt, og som kan hjelpe kroppen deres til å slappe av. De samlede stimuli bearbeides. 

Kan de noen gang bruke nettbrettet?

Selvfølgelig! Du kan virkelig glede deg over en time på nettbrettet hvis du bare er trøtt. Men etter at du blir kvitt overflødige følelser og stimuli.

 

© Copyright psyke59gradernord.com