Jeg får ofte spørsmål fra høysensitive mennesker som tror de ikke er veldig følsomme fordi de har lyst på ekstremer og er utadvendte. Her kommer noen ofte stilte spørsmål med svar.

 

Er høysensitive High Sensation Seeker "mindre høysensitive"?

Nei, men høysensitiv HSS er litt mer følsom for koffein, på grunn av den sterkere dopaminfølsomheten og derfor avhengighetsfølsomhet. De er også mer følsomme for sosial-emosjonelle stimuli. Og den høysensitiv HSS liker endring og nye situasjoner. HSS-personer indikerer også at de oftere irriteres av spørsmål.

 

Lider en høysensitiv HSS av overstimulering?

Ja. Mer enn 80% av alle høysensitive personer (HSP) føler behov for å trekke seg etter en travel dag. Dette angår både de rolige HSP, så vel som den høysensitive HSS.

 

Er en høysensitiv HSS spontan?

Nei. Mer enn 70% av både HSP og HSS observerer først situasjonen før de deltar i aktiviteten.

 

Er høysensitive mennesker redd for oppmerksomhet?

HSP synes det er mindre behagelig hvis all oppmerksomhet er fokusert på dem. Dette forklares sannsynligvis med at en HSP-hjerne fokuserer på å forhindre mulige feil.

 

Liker alle høysensitive HSS-personer å drive med risikosport?

Mer enn halvparten av HSS har en form for sug etter et "kick". Årsaken til at høysensitive HSS-personer leter etter et "kick" er den intense følelsesopplevelsen og aktiviteten i seg selv.

 

Alle vil få nye erfaringer, ikke sant?

Nesten all HSP indikerer at de ønsker å få en form for ny erfaring. Men et tydelig skille kan sees i hvilken grad en høysensitiv HSS ønsker dette og hvordan dette er for en rolig HSP. I tillegg til tendensen til å kjede seg, er det å skaffe seg nye opplevelser det viktigste kjennetegnet ved en høysensitiv High Sensation Seeker.

 

Kan en HSP bare være overstimulert eller også understimulert?

Nesten alle HSP og HSS viser tegn til irritasjon eller kjedsomhet når de er understimulert. Men høysensitive HSS-mennesker blir oftere over- og understimulert enn rolige HSP. Dette har mye å gjøre med behovet til en høysensitiv HSS for nye miljøer, mennesker og aktiviteter. Hvis dette ikke gjøres, oppstår kjedsomhet.

 

© Copyright psyke59gradernord.com