Tilsynelatende er høy sensitivitet ikke noe for menn. Sensitivitet er jo mer for kvinner? Finnes det fremdeles et tabu om dette emnet?

Er HSP et tabu?

Mine mannlige klienter er menn med virksomheter, menn som er ledere, smarte menn, ofte (høyt utdannede) selvbevisste menn som har vært i konflikt med seg selv eller som ønsker å videreutvikle seg. En del av dem er høy sensitivt. De kommer til de beste planer og resultater.

De gjør seg usynlige, har indre konflikter, gjør ikke som de vil. Noen gjemmer seg under bildet av at de er tøffe og er ikke helt seg selv. Andre føler seg frakoblet fra følelsen eller er for emosjonelle. Å være kul, forretningsmessig, og rasjonell kan ofte ikke gå hånd i hånd med sårbarhet, synes de.

Lettelse

De blir vanligvis lettet når jeg sier at HSP hovedsakelig handler om dyptgående informasjonsbehandling. At det handler om dyp tenking, om å vurdere de beste alternativene, tenke på konteksten, scenariene og konsekvensene. Det handler om å være veldig bevisst på det sosiale miljøet og å kunne forutse det godt og raskt. At den aktuelle mannen derfor er så flink i konsulentfaget sitt, at han forstår klienten så godt, vet hvordan han kan komme med kreative og tekniske løsninger på problemer, og oppnår målene sine.

Følelse og menn går ikke sammen

Men selvfølgelig er jeg en kvinne. Følelser er et normalt akseptert fenomen hos kvinner. Følelser og menn er noe som ikke går like bra sammen i vår kultur og samfunn. Å snakke om det går heller ikke, og det er ikke mulig å bruke ordet svært følsomt.

Tilsynelatende er høy sensitivitet fortsatt noe spesielt for kvinner. Faktisk sier menn og samfunn ubevisst og utilsiktet at det finnes høy sensitivitet, men ikke hos meg. Jeg er ikke veldig sensitivt, for det har med følelser å gjøre og å være svak. I alle fall har det ingenting med det tøffe mannbildet å gjøre, å være sterk.

Den høy sensitive mannen

Den høy sensitive mannen har mange varianter og former: den dype tenkeren, den lojale hardtarbeidende ansatte, den emosjonelle mannen, den omsorgsfulle mannen. Han er en forbinder, en skaper, den visjonære, risikoanalytikeren, forskeren, innovatøren, perfeksjonisten, den som er utøveren. Og faktisk mye mer. En mann med mange intellektuelle, fysiske, emosjonelle, sosiale evner. En mann som enhver person. Bare med ratio og følelse.

 

© Copyright psyke59gradernord.com