Alt kommer til en slutt. Forhåpentligvis hadde du en fin ferie, og kom du til hvile.

Ser du frem til å gå tilbake på jobb? Lider du av uro og stress om hva som vil komme til deg igjen? Eller sprudler du av energi og kan ikke vente med å komme tilbake på jobb?

Tilbake til jobb uten stress?

Et vanlig problem når du kommer tilbake på jobb etter ferien er en overfylt epostkasse. Eller kollegene dine er ivrige etter din tilstedeværelse og er glade for at du er tilbake. Eller det er på tide at de drar på ferie, og da er det meningen at du fortsetter med ting. Enten du begynner med mer eller mindre lyst, er en ting sikker: det vil utvilsomt være alle slags handlinger som venter på deg som har samlet seg mens du var borte. Dette kan forårsake mye (ubemerket) stress. Spørsmålet er: hvordan holder du det fint for deg selv i den viktige perioden?

1. Kom sakte i gang

Hvis du har muligheten: ikke begynn i starten av en ny arbeidsuke, men for eksempel halvveis. Da blir din første arbeidsuke ikke en hel uke, men bare noen få dager. Det er veldig fint som en overgang fra ferie til arbeidsmodus. På den måten tar du deg tid til å akklimatisere.

2. La fraværassistenten stå på

På denne måten styrer du forventningene til personer som sender deg en e-post. Du er sannsynligvis ikke i stand til å svare på nye e-postmeldinger umiddelbart. Så hvis avsenderen tror du fremdeles er fraværende, forventer han eller hun ikke et øyeblikkelig svar. På denne måten sparer du litt tid.

3. Blokker de første to arbeidsdagene

Sørg for eksempel at du ikke har noen møter på disse dager. Så får du tid til å oppdatere deg først, uten alle slags nye handlinger og oppgaver som følger av møter og avtaler.

4. Ha det gøy!

Forsikre deg om at det er hyggelig å møte kollegene dine igjen. Ha det bra og ta deg tid til å dele de beste feriefortellingene dine. Du tilbringer mye tid med kollegene, så det er fint om du har et godt forhold til hverandre.

5. Fokus!

Bruk energien din på gode, meningsfulle ting. Fokus sikrer at du gjør arbeidet ditt effektivt, ikke bare blir forstyrret, slik at du kan oppnå mål og fullføre en oppgave med tilfredshet.

Lykke til!

Hvis du skal bruke disse tipsene, kan du jobbe uten stress og ha fokus etter ferien. Du overvåker fred for deg selv og utnytter energien som oppnås optimalt.

 

© Copyright psyke59gradernord.com