Har du noen gang hørt om det? Tenk deg at du har flyttet og du er helt euforisk: yay! Et nytt hjem. Men så får du angst og er usikker. Hjemmelengsel? Eller så har du nettopp bestilt et nytt kjøkken. Men når du kommer hjem tenker du: "Trenger vi det virkelig? Det er egentlig ingenting galt med kjøkkenet vi har nå?"

Prosess

Kjenner du dette igjen? Da er det en god sjanse for at du er en høy sensitiv person (HSP). Det er bevist at en person som er høy sensitiv, raskere opplever stress. Spesielt når det gjelder store endringer som flytting eller oppussing. For disse personene er et slikt stort inngrep ikke bare fremskritt, men også en avskjeds- eller sorgprosess.

Den amerikanske sosiologen Brian Gillespie (Household Mobility in America: Patterns, Processes, and Outcomes, 2017) argumenterer for at noen mennesker unngår drastiske hendelser som flytting fordi de psykologiske kostnadene er for høye. Hvor en negativ flytting er enda mer stressende (tenk på en skilsmisse) enn en planlagt og bevisst flytting.

Aksept

Men vi skal ikke overdrive, verden vil ikke ta slutt og intet blod vil bli utøst. Merk at hvis du ikke tenker på det og er vant til det, kommer du raskt over det. Godta at det også kan være morsomt og gled deg over det nye stedet ditt eller det nye kjøkkenets bekvemmelighet.

 

© Copyright psyke59gradernord.com