Print

Er barnet ditt stiv i bevegelse, eller raskt ute av balanse? Er barnet ditt klønete eller er han redd? 

De som kommer til meg for coaching, vet at jeg bruker god tid på å kartlegge alle slags ting, for eksempel motstandskraften, behovet for stimulering og balansen til et barn. Det er viktig å kartlegge sensorisk integrasjon og motorisk utvikling på riktig måte. Sensorisk integrasjon handler om at et barn føler at de blir berørt av noe. Det handler også om å føle i hvilken stilling du er, og hvilke bevegelser du gjør. Barn som har problemer i sensorisk stimulusprosessering, virker ofte usikker og/eller opprørsk. Eller de bli unngående og redd for å mislykkes. Riktig behandling av informasjonen som kommer inn gjennom sansene er en forutsetning for at et barn skal lære, leke og trene.

Følsom

Vi vet at høysensitive barn behandler informasjon annerledes enn barn som ikke er så følsomme. For eksempel har de en lavere stimulusterskel, noe som betyr at de oppfatter mer informasjon med sansene sine (bevisst og ubevisst). Et høysensitivt barn vil for eksempel legge merke til flere smaker i en rett enn et annet barn.

Høysensitive barn har mer informasjon å behandle i hjernen sin enn andre barn. Derfor er det viktig å ta klager på alvor, som for eksempel at de ikke ønsker å bli berørt og ikke tåler visse lyder. Fordi de tingene kan være kilden til et stimulusprosesseringsproblem. Samfunnet går raskere og raskere og har blitt veldig stimulerende, derfor blir folk raskere over-stimulert. Barn opplever flere stimuli enn foreldrene i den alderen; tenk på dataspill, digibrett på skolen og mobiltelefoner. Barn føler seg ofte misforstått. Men når de først vet at de er høy sensitiv, kan de oppdage hvordan høy sensitivitet kan konverteres til en kraftkilde.

Håndtering

Når jeg oppdager et problem i sensorisk stimulusprosessering, vil jeg henvise til en sensorisk informasjonsterapeut. Dette fordi det er lite fornuftig å lære barnet å håndtere selvtillit, konsentrasjon eller sint oppførsel når det finnes et underliggende problem.

Hva du kan gjøre som foreldre:

 

© Copyright psyke59gradernord.com