Print

1. D-vitamin

Noen mennesker blir bokstavelig talt lei av vinteren. Det er lite dagslys, og selv når solen står opp, gjemmer den seg ofte bak et tykt lag med skyer. Dette kan føre til tretthet og vinterblues på to måter:

Været hjelper heller ikke. Normalt vil du bruke ekstra tid utendørs. Slik at du kan bruke den lille biten av dagslys som er tilgjengelig. Men når været er skittent, foretrekker du å holde deg innendørs, noe som bare forsterker situasjonen. Så sørg for at du har mer enn nok dagslys og ta ekstra vitamin D. Du vil få mer energi i løpet av få uker.

2. Ta vare på deg selv

Du føler deg mindre energisk og munter, så du vil trøste deg med komfortmat, noe som gir deg enda mindre energi. Du har ikke lyst til å bevege deg, så du henger på sofaen.

Bryt gjennom den elendigheten ved å fortsette å ta godt vare på deg selv. Spis sunt, tren nok. Og om mulig: tren ute på dagtid. På denne måten får du umiddelbart en ekstra dose dagslys!

3. Gi deg selv et inspirerende mål

Hvorfor ikke fokusere på noe morsomt i vinter? Et utfordrende mål eller at du lærer en ny livsforandrende vane. Hvis du gir deg noe morsomt å gjøre, vil den lange mørke vinteren bli mye morsommere og lettere.

4. Bruk vinteren til å lade opp

Vinteren er en tid da naturen trekker seg tilbake for å hvile, gjenopprette og fornye styrke. Dette kan du også gjøre!

Bruk vinteren til å slappe av. Å jobbe med deg selv, bli kvitt løse ender, å utføre forsinket vedlikehold på kroppen og livet. Ved å ta en periode å lade opp kan du møte våren sterkere, roligere og lykkeligere.

Vinteren blir ikke mindre vinterlig bare ved å sutre over den. Så omfavn vinteren for hva det er. Trær uten løv, snø, regn og vind - de er bare opplevelser i livet ditt. De er verken bra eller dårlig - de er det de er.

Slapp av, godta, omfavn - og nyt det litt. Fordi ingen vet hvor mange av disse vintrene du fremdeles kan oppleve.

 

© Copyright psyke59gradernord.com