Print

“Jeg føler at jeg vil gjøre mer med hendene og hjertet, men jeg sitter fast i en jobb der jeg bare jobber med hodet”

“Alt i kroppen min skriker STOPP, men jeg tør ikke lete etter en annen jobb. Jeg har det jo ganske bra, ikke sant?”

“Jeg kan ikke gjøre det mot familien min for å starte min egen virksomhet, så jeg blir i en jobb som suger meg tom.”

Kjenner du deg i dette igjen?

Slik starter det ofte for høysensitive ansatte som sitter fast. Som HSP ønsker du en stilling, aktiviteter og et arbeidsmiljø som passer deg godt. Vanligvis vet en HSP veldig godt hva en fin jobb og et godt miljø er. Dette viser seg ofte tydelig under det første introduksjonsmøtet. Men når de blir sittende fast i en syk arbeidsatmosfære, eller har kronisk stress på grunn av overstimulering eller understimulering, må det tas valg.

Trygghet eller helse?

Den nåværende situasjonen er usunn, men endringene er for skumle. Da sier du at du ikke vet hva du vil, men hvis du er virkelig ærlig mot deg selv og andre, så vet du godt hva du virkelig vil. Men det valget, ønsket om din egen virksomhet, den andre stillingen, blir egentlig ikke virkelig vurdert. Årsaken er ofte ønsket om trygghet og følelse av lojalitet, mens kroppen din gir helt andre signaler. Og hvis du unngår valg på forhånd, kan du selvfølgelig aldri bestemme de løsningsorienterte trinnene for å faktisk komme dit.

Hvordan skjer det?

Dette er fordi du først vurder risikoen, går gjennom mulige scenarier og velger den tryggeste oppførselen for deg i den situasjonen. Men hjernen er mer fokusert på negative scenarier enn på alle positive alternativer, løsninger og muligheter. I tillegg spiller også tidligere erfaringer i livet en rolle.

Hva må gjøres?

Som HSP trenger du positivitet

Endring skjer aldri av seg selv, og hvis du fortsetter å gjøre det du alltid har gjort, får du alltid det du alltid har fått før. Hjernen din trenger positive læringsopplevelser. Faktisk fungerer HSP-hjernen bedre i et positivt miljø med en positiv og løsningsorientert tilnærming.

Omfavne usikkerheten og frykten som følger med endring er å velge, lære, oppleve og vokse.

 

© Copyright psyke59gradernord.com