Print

Mannen og jeg: vi har det veldig bra. Vi bor et flott sted, barna har det godt. Jeg er takknemlig for at jeg kan være hjemme for familien min og mannen har en fin jobb.

Sammenlignet med noen mennesker gjør vi det bra. Sammenlignet med andre har vi det mindre bra.

Hva forteller det meg? Vel... ingenting. Alle har sine problemer.

Jeg foretrekker å se på folk med liten inntekt som klarer å lage mye av noe fra ingenting, heller enn å se på andre mennesker med ett tohundretusen bobil foran døren. For sistnevnte trenger du ikke å være i stand til å gjøre noe annet enn å trekke kredittkortet ditt, men førstnevnte er direkte livskunst.

En runde på sosiale medier kan enten inspirere deg eller gjøre deg dypt depressivt. Fordi jeg kan ikke jobbe 40 timer i uken og også studere, lese åtte bøker i uken, stelle huset, lage et perfekt måltid, gå med hunden, se på mine gamle foreldre, se en ballettforestilling med datteren min, hekle et helt teppe og strikke et par sokker. Og i løpet av helgen tilbringer mannen og jeg litt tid sammen på noen museer i Oslo.

Men er det så perfekt? Ikke i det hele tatt. Se godt på deg selv.

Tell velsignelsene dine.

Det perfekte paret? De skal skille seg. Og den venninne med det perfekte interiøret? Hun sover dårlig fordi den er lånt til 17% rente. Og den kvinnen som ser så stram ut i huden sin og som du også vil være? Hun er alvorlig syk.

Og hvis du ikke finner rotteracet på sosiale medier, er det i gaten. Den ene begynner å male huset sitt, så må det andre også. Den ene fornyer kjøkkenet sitt, den andre må også. Det er hyggelig hver gang vi forbedrer noe i huset vårt. Og selvfølgelig, er det noen ting vi liker lenger enn en halv dag.

Men hvis du har et varmt hus, nok å spise og fine klær, har du allerede mer enn mange mennesker i verden har.

Du vet aldri hva som ligger bak de perfekte bildene. Fordi det ikke er noe mer enn det: perfekte, eller heller pene, bilder.

Slutt å sammenligne deg med andre. Tell dine velsignelser. Bokstavelig talt: tenk på tingene som var gode i dag før du sovner. Gjør livet ditt vakrere ved å gjøre de mest hverdagslige tingene med oppmerksomhet og gjøre dem vakrere.

 

© Copyright psyke59gradernord.com