Print

Når vi kaster bort tid, tenker vi hovedsakelig på å gjøre ingenting. Ligge i gresset i en time og se opp mot skyene. Kose seg med en kopp kaffe og ikke noe mer enn det. Men slike ting er faktisk avgjørende for å føle seg bra. Sitt ute tidlig om morgenen og se og hør på fuglene. Det er så mye bedre enn å bla gjennom sosiale medier eller nyhetsfeeder. Å gjøre de tingene er bortkastet tid!

Vi vil alle bli gamle og tror at ulykker går forbi oss. Vi bruker tiden vår slik folk flest tjener penger. Er ikke det helt hensynsløs? Folk blir helt overrasket når det plutselig går tom. Allerede nå? Det virket som det var så mye igjen.

Tiden er vår mest dyrebare "besittelse". Og hva gjør vi med det? Vi sladrer. Skroller. Ser dumme TV-serier. Blir forbannet på Twitter. Sjekker nyhetene som om verden vil slutte å spinne hvis vi ikke gjør det. Vi fyller hodet med negative tanker om hendelser eller situasjoner som vi ikke kan endre.

Jo mer tid du bruker på noe, jo viktigere gjør du det du driver med. Og vice versa. Ikke gjør telefonen din viktigere enn barna dine. Nyhetene er ikke viktigere enn hva som skjer rett utenfor døren.

Er det viktig å vite hva som skjer i verden? Nei. Media skaper et forvrengt bilde og finner alt fryktelig viktig i fem sekunder, og går deretter videre til neste sak. Og leserne følger med. Opphissede, urolig og bekymringsfull... Så hvorfor ville du bruke tid på det?

Å slutte å bekymre deg om tingene du ikke kan endre, er den enkleste veien til et mer rolig liv.

Hvorfor vil du ha eller trenger du å ha en mening om klimaet, den jødiske/palestinske saken eller enda en kjendisskandale? Hva gir det til i livet ditt? Det legger ikke til noe, det tar bare noe bort. Tid. Som du kunne ha brukt bedre. Sannheten eksisterer ikke, bare din tolkning av den.

Informasjon pleide å være viktig. Informasjon hvor du satte foten din (ikke i en giftig slange, takk), hvor en rivaliserende stamme beveget seg, hvilke dyr som flyttet dit så du kunne jage og spise dem. Men i samfunnet vårt finnes det rett og slett for mye informasjon. Spesielt ikke-viktig informasjon. Og hjernen vår fortsetter å lete etter det. Hvis du ikke kan leve uten nyheter (eller sosiale medier, eller hva som helst), må du sørge for at du har kontroll. Begrens bruken til en halv time. Selv om det virker som veldig lite, vil du med en halvtime om dagen fortsatt bruke nesten åtte dager i året på det.

Ta ansvar for din egen tid. Gjør noe nyttig med den.

 

© Copyright psyke59gradernord.com