Har du noen ganger fått nok? Mange mennesker har et kjærlighets-hat-forhold til internett, sosiale medier og sin telefon. På den ene siden er det flott for folk å bli kjent med andre mennesker. Og det er så mye å lese. På den annen side: det koster mye. Oppmerksomhet. Tid. Kreativitet. Du må hele tiden vare på vakt å ikke bli fanget i den uendelige strømmen av informasjon. Og noen ganger er det greit.

I gjennomsnitt sjekker vi telefonen mer enn 88 ganger, hver dag, redd for å gå glipp av noe. Men hvis du blir avbrutt av et pip fra telefonen din mens du er på jobb og skal fullføre en viktig oppgave, så tar det 20 minutter til å komme tilbake i «flyten». Det er ikke måten å fullføre oppdraget på. Bedre hvis du gir deg selv 45 minutter til å jobbe med oppgaven og ta en pause på 15 minutter deretter. Da har du tid til å svare på noen av tingene som dukker opp på telefonen din.

Du må leve ditt eget liv. Tilbake til deg selv. Vi lar oss oversvømme med så mange ideer, meninger, iscenesatte bilder av vakre øyeblikk av fremmede, historier om hvordan vi skal være, hva vi skal spise, hva vi skal gjøre, hvordan vi skal leve, hvordan vårt hus skal innredes, hvordan vi skal meditere, at vi skal stå opp eller lytte bedre...

Om vi gjør sånn eller ikke, verden bare fortsetter å snu. Livet uten alt dette er også greit og føles ofte bedre enn med. Enten det gjelder å kjøpe ting, snacks mellom måltidene, sentralvarme, en velfylt garderobe, en ny bil, helligdager, smarttelefon eller internett, altså.

Bruk internett som et «verktøy» og ikke som tidsfordriv. Betal regningene dine, bestill noe om nødvendig. Slå av telefonen etter åtte på kvelden og slapp av. Hvis du til og med scroller på telefonen i sengen, går det ikke bare på bekostning av nattesøvnen, men påvirker også ditt seksuelle liv. Så prøv å slå av skjermen. Heller les en bok.

Ta barna med deg og gå i skogen. Hogg ved. Lag et bål som virkelig varmer deg. Lag mat. Drikk kaffe. Gå. Les. Skriv ned tankene dine på papir. Eller kjøp en fin notatbok der du kan skrive ned tankene dine. Nyt naturen.

Du er virkelig ikke alene hvis du stenger ut resten av verden. Tvert imot.

 

© Copyright psyke59gradernord.com