Print

Opplever du det også at noen gang et gammelt mønster lusker seg inn på en veldig «sneaky» måte? Det går ofte veldig sakte. Alt ser ut til å gå bra, men dagene går annerledes enn du forventer og inni deg merker du at du blir urolig. Du mister sakte oversikten, til bomben sprekker.

Mange HSP-ere er i tvil når de må ta beslutninger. Og når avgjørelsen er tatt, fortsetter de å være i tvil om det var den riktige avgjørelsen for øyeblikket. Da kan entusiasme bli til en følelse av emosjoner, stress og spenning. Den spenningen kan da øke i en slik grad at en bombe kan sprekke. Det er emosjonelt for mye, og du kan ikke lenger overvåke situasjonen.

Noen ganger kan du miste kontrollen fordi et gammelt mønster kryper inn. Omstendighetene tar da over kontrollen. Du kan være nokså positiv og være modig når ting går galt, men å vite er fortsatt annerledes enn å virkelig føle og gjøre det.

Å opprettholde kontrollen i livet ditt skjer ikke alltid automatisk. Dette betyr at du må ta det valget hver dag, fordi det kan være så mange utløsere på samme dag som kan fylle bøtta din med spenning og stress. Du kan ikke kontrollere situasjonen du havner i, men du kan kontrollere hvordan du reagerer på situasjonen. Reagerer du ut ifra ro eller reagerer du ut ifra frustrasjon og sinne?

Ting går ikke alltid som du ønsker deg at de går. Du kan bli opprørsk over det. Men med opprør vil du ikke oppnå noe. Den metaforiske bøtta vil ikke bare renne over på grunn av omstendighetene, men du vil delta like hardt ved å fylle den bøtta.

Prøv å få hjelp i tide. Ikke prøv å finne ut av det selv. Snakk med noen andre slik at de kan holde et speil foran deg og gjøre deg oppmerksom på hva du faktisk gjør. Ikke døm deg selv. Fordi, vet du? Du er bare et menneske. Du kan ta valg som ikke er praktisk. Hvis du ikke gjør feil, kan du ikke lære av disse feilene.

 

© Copyright psyke59gradernord.com