Print

Kjenner du igjen i barnet ditt at de noen ganger sier veldig uvennlige ting om seg selv? At de er dumme, stygge, ikke kan gjøre noe, at det aldri vil fungere eller at ingen liker dem? Hva kan du gjøre med det? Det er nemlig ikke lett å bryte gjennom den negative tankespiralen.

Ikke svar på barnets negative uttalelser

Selvfølgelig, som foreldre, vil du overbevise barnet ditt om at alle de uvennlige tingene ikke stemmer. Alt som får oppmerksomhet vokser. Og i dette tilfellet vil vi ikke at de negative tankene skal fortsette å vokse. Men hvis du ikke tar hensyn til det, vil det avta.

Ta tak i penn og papir

Og skriv ned når barnet ditt har negative tanker og hvorfor. Det er alltid en utløser som forårsaker negativ tenkning. Dette kan bidra til å forhindre en negativ tankespiral neste gang.

For å oppdage hva barnets utløsere er, kan du ta en titt på hva barnet ditt ønsker å være god på. Hvis barnet ditt ønsker å få gode karakterer for matte, er det irriterende når det ikke har fått god karakter. Eller hvis barnet ditt virkelig vil være hyggelig mot mamma, føles det som en stor feil i det øyeblikket mamma blir sint. Så prøv å finne ut så mye som mulig i hvilke områder barnet ditt vil gjøre det bra.

Etter utløseren vil hjernen raskt finne bevis for de negative tankene. I tilfelle av dårlig karakter for matte: Jeg hadde allerede en dårlig karakter for språk også. Med konklusjonen: Jeg gjør det alltid dårlig på skolen. Eller i tilfelle av den klagende moren: Mamma er alltid sint på meg.

Ta avstand

Vis barnet ditt at dette er et tankemønster i hjernen. Gjør det upersonlig: “Du har dårlig karakter for matte, og hjernen din kjører på at du ikke kan gjøre noe i det hele tatt. Merker du det?” Dette fungerer kanskje ikke alltid, men på denne måten kan du gjøre barnet ditt oppmerksom på hva som skjer med ham/henne når det utløses.

 

© Copyright psyke59gradernord.com