Print

Når du går gjennom en vanskelig periode er det vanskelig å holde seg positiv. Jeg har 6 trøstende tanker som kan hjelpe deg gjennom denne vanskelige perioden.

 

1. Innse at du ikke ér følelsene dine

Du og dine følelser er ikke en og det samme. Du opplever dine følelser. Du kan observere dem, du kan styrke og svekke dem. Du kan tillate eller blokkere følelser, du kan også endre dine følelser.

Innse at du nå opplever ubehagelige følelser, men disse følelsene er ikke en del av hvem du er. Så tør å føle følelsene, la dem komme og gå. Observer hva du føler, og spør deg selv hva disse følelsene betyr for deg.

 

2. Husk at du vokser gjennom motgang

Harde tider er ikke alle verdens undergang. Det er nettopp de vanskelige perioder i livet som former deg som person. Tilbakeslag gjør deg sterkere, mer spenstig og klokere.

Det betyr ikke at tøffe tider er forferdelig å gå gjennom. Likevel kan denne erkjennelsen hjelpe å ta et skritt bakover, og se på hvilke gode utviklinger kan komme ut av denne perioden. For hvor dumt det noen ganger høres ut: hver ulempe har sin fordel.

 

3. Vet at alt til slutt kommer til å bli bra

Hvor mørkt livet ditt ser ut på dette tidspunktet, du kan være trygg på at alt til slutt vil være bra.

Uansett hva som skjer i livet ditt, vil solen komme opp igjen i morgen. Årstidene kommer og går, havet vil flom og flo. Natten vil komme og gå, blomster vil vokse og visne.

Og selv om jorden ikke ville eksistere lenger, vil stjerner fremdeles stråle, nye verdener dukker opp og gamle verdener forsvinne. Universet går på, med eller uten ditt problem, med eller uten din frykt og bekymringer.

Ta ett skritt tilbake og ta perspektiv. Til slutt skal dine problemer forsvinne, og så vil alt bli bra.

 

4. Finn ut at du ikke trenger å være redd

Når du vet at alt til slutt vil bli bra trenger du ikke lenger å være redd. Frykt er en følelse som lammer deg, som strider mot alt som føles bra.

Ha mot til å gi slipp på frykten. Lev, selv i disse vanskelige tider, så mye som mulig ut av kjærlighet. Du vil merke at verden er mye lysere når du tør å slippe frykten.

Du trenger ikke å være redd. Livet er en spesiell opplevelse. Og uansett hva som skjer, har du alltid deg selv.

 

5. Se at det er noe å le av

Livet er ikke bare alvorlig. Dine problemer er ikke bare alvor. Selv når hele verden rundt deg ser ut til å gå i oppløsning, er det fortsatt grunn til å smile. Le av dine feil, til den latterlige situasjonen du er i.

Le av deg selv, hvordan du reagerer. Det spiller ingen rolle hvor stor dine problemer er. Prøv å ta avstand og prøve å le av det.

 

6. Godta at du føler deg ulykkelig

Noen ganger er livet vakkert, noen ganger er livet forferdelig. Slutt å slåss mot dine følelser, aksepter at du føler deg ulykkelig. Det er ingenting galt med det. Det er en del av flom og flo av livet.

Nå har du det ikke bra, om en liten stund vil du føle deg mye bedre. Så ikke bekymre deg. Du kan være ulykkelig.