I går opplevde du en ekkel krangel. Nå drikker du te og stirrer stille ut av vinduet. Ikke tenk, men være. Ikke bekymre deg, bare oppleve.

Det er ikke lett. Det er noe du kan lære. Det er en måte å leve livet uten problemer.

Problemene er i hodet ditt. Du kan tenke på dem og føle deg ukomfortabel, eller ikke tenke på dem, og føle deg fin. Det gjør lite for å endre situasjonen, men alt for hvordan du føler. Dine tanker tjener ingen hensikt. Med mindre det er målet ditt å få rynker.

  • Unn deg selv et kvarter midt på dagen til å tenke på problemer eller ubehagelige tanker. Hva er det verste som kan skje? Og hvis du har ubehagelige tanker underveis (utenom de femten minutter) da skriver du det på et ark med tanken at det skal "behandles" neste gang du har lov å tenke på problemer eller ubehagelige tanker.
  • Skriv dine tanker fra deg. Ved å skrive ting ned tømmer du tankene, og vil du ofte få mange konklusjoner som kan hjelpe deg.
  • Skriv ned hva du kan gjøre med dette problemet. Kan du gjøre noe? Så gjør det. Tenk mot et mål uten å tildele dem for mange følelser.
  • Kan du ikke gjøre noe? La det være. Skriv det ned og gjør ditt beste for å slippe det.
  • Ta deg selv når du er i en negativ tankespiral. Og ta deg til øyeblikket. Nå er det ikke noe problem, bare i tankene.

Å leve i øyeblikket, med et tomt hode, er deilig. Men for noen mennesker høres det ut for godt til å være sant. Det betyr ikke at det er umulig, det betyr at du har en stor utfordring foran deg.