Mange sci-fi filmer har følgende innhold: Verden slik vi kjenner går i stykker, har allerede gått i stykker eller vil gå i stykker hvis ikke hovedpersonen griper inn. Det er de apokalyptiske filmene jeg snakker om. Atmosfæren er illevarslende. Alt dette viser at fremtiden er mindre moro enn nå. Eller at fremtiden blir raskt mindre moro.

 

Hva putter du i hodet ditt?

Du blir hva du putter i hodet ditt. Ideer som du tar inn over deg vil hjelpe bestemme ditt verdensbilde. Alt det du tror farger hvordan du opplever verden rundt deg. Hvis du mener at verden blir bedre og mer kjærlig, vil du også finne utallige bevis for det.

Det virkelige livet er sjelden en god historie. Det er en serie av hendelser. Noen ganger vil du like det, noen ganger liker du det mindre. Men det bygger ikke opp til et klimaks. Historien slutter ikke, det fortsetter å utvikle seg.

Så det er sprøtt å sammenligne filmer med det virkelige liv. Og i forlengelsen av det, er det sprøtt å mate hjernen din med ting som ikke fungerer så godt. Og likevel gjør vi det hele tiden.

 

Mat hjernen din med ting som fungerer for deg

Vær klar over virkningen av ideene som du putter i hodet ditt. Og putt så mange ideer i hodet ditt som la deg bevege fremover, og unngå ting som hindrer deg.

Hvis målet ditt er å være lykkelig, kjærlig og avslappet samtidig som du bidrar til noe meningsfullt for andres liv - da fungerer det for eksempel ofte ikke godt til å bli informert i detalj hva IS gjør.

Du kan ikke endre elendigheten. Du kan gjøre noe for å gjøre verden rundt deg til å være et mer kjærlig sted. For dette trenger du ikke vite hvor mange mennesker det har blitt halshugget i går. Du trenger bare å vite hva du kan gjøre for den neste levende skapning som krysser din vei.

Et smil, en hjelpende hånd ved å krysse veien (spesielt frosker, noen ganger for gamle mennesker), en ettermiddag husarbeid hos en venn, en klem til rett tid. Lytte til folk som lever livet annerledes enn deg uten å dømme dem. Vise takknemlighet, fokusere på de tingene som går bra og styrke dem.

Jo mer du beviser for deg selv at verden er et fint sted, desto bedre vil verden være for deg. Og sannsynligvis også for menneskene rundt deg.

 

Men er det ikke naivt?

Ikke prøv å kjempe mot problemet, men kjemp for løsningen. Det er en verden av forskjell. Fordi det bringer ditt liv og livene til de rundt deg i en oppadgående spiral.

Moralen er enkel. Vær oppmerksom på hvordan din verden - og ditt liv - blir dannet av media og ideer som du tar inn over deg. Hvis du kontinuerlig ser dokumentarer om flyulykker, da vil du tro at fly er svært usikre og farlig.

For et mer behagelig liv må du stoppe med å putte trusler i hjernen din. Og fokuser mer på hva du kan gjøre nå for å gjøre verden vakrere.