Et meningsfylt liv - hvordan gjør du det?

Akkurat i det øyeblikket når alt ser ut til å gå bra begynner det å gnage. Følelsen av er dette alt som finnes? Livet ditt er fint, alt går greit, men et eller annet sted føler du deg litt tom.

Dagene kommer og går, men du får lite tilfredshet fordi du sitter fast i dine daglige mønstre, fordi du synes at det er vanskelig å bryte ut av denne situasjonen. Hvordan kan du oppleve mer tilfredshet? Ved å fokusere på de områdene av livet nedenfor, kan du jobbe for å oppnå et meningsfullt liv.

 

1. Bygg verdifulle relasjoner

Gode relasjoner støtter et meningsfylt liv. Noen ganger er det nye mennesker du trenger, noen ganger er det mer kvalitet i ditt nåværende forhold. Hvordan kan du utdype relasjoner?

  • Aksepter dine venner og familie som de er. Ikke prøv å endre dem, men prøv å sette pris på dem for hvem de er.
  • Bruk mer tid på dine relasjoner. Jo mer du snakker og opplever sammen, desto dypere blir forholdet.
  • Våg selv å være sårbar. Hvis du åpner deg, vil andre også være åpen. Og denne sårbarheten bringer dere tettere sammen. Ha det gøy sammen. Jo mer moro du har med menneskene i livet ditt, jo lykkeligere er begge med vennskapet.
  • Beskytt dine grenser. Bruker dine familiemedlemmer deg på en måte du ikke liker? Si det på en vennlig, rolig, men tydelig måte. Klare grenser gjør forholdet bedre, selv om det av og til kan være vanskelig.
  • Vær hensynsfull og empatisk. Husk viktige hendelser i livet til dine relasjoner. Spør om det, send en melding eller kort. Sett deg selv i den andre personen, og spør deg selv hvordan du ønsker å bli behandlet i samme situasjon. Dypere relasjoner gjør livet ditt meningsfullt. Du opplever mer glede, mer kjærlighet og mer tilfredshet.

 

2. Å lære, å vokse og utvikle seg selv

Hvordan gjør du det? Ved å utfordre deg selv. Ved å gjøre ting som du ikke kan eller tør. Ved å lære ny kunnskap, lære nye ferdigheter, forbedre dine egne rekorder. Dette kan gjøres på mange områder. Velg noe som gjør deg glad, og sett et mål som er litt utfordrende.

 

3. Bidra og hjelp andre

Ja, det er hyggelig å bli hjulpet. Men det er den som hjelper som opplever ekte tilfredshet. Å bidra med noe meningsfullt gir mye tilfredshet. Hjelp venner om de trenger hjelp. Vent ikke bare til de ber om hjelp, sett deg inn i den andre, og spør deg selv om du ville sette pris på hjelp i en slik situasjon.

Gjør noe meningsfylt for deg. Å hjelpe og gi er mer moro enn det høres ut. Akkurat som å gi en personlig gave er ofte mer moro enn å motta en gave. Ved å bidra til noe meningsfylt, vet du at du bruker livet ditt til å sette noe vakkert i bevegelse. Og det gir deg mye tilfredshet.