Energi nok som forelder

Å oppdra høy sensitive barn krever kjærlig oppmerksomhet og en viss grad av følsomhet for hva barnet ditt går igjennom. Høy sensitive barn absorberer mye informasjon på en gang. De er empatisk, intelligent, kreativ, nøyaktig, pliktoppfyllende og intuitivt.

  • Et høy sensitivt barn er bevisst og klok. La ham være klok og stille spørsmål. Svar på det på en alvorlig måte.
  • Mange HSP-barn kan spille veldig godt alene. Oppmuntre til sosiale kontakter bare hvis barnet ønsker det selv.
  • Endringer er en del av livet. Som forelder kan du enkelt gå over små endringer som "i dag skal vi gå til lekeplassen etter at vi har vært på butikken", men et HSP-barn ønsker å vite dette på forhånd, slik at han kan forberede seg på det. Dette har et forhold til prosessering av en rekke impulser på en gang. Slike aktiviteter er et håndtak for dem for å se frem til. Kommer det endringer i planen, fortell disse umiddelbart og fortell hvorfor det har endret seg. En tydelig kommunikasjon på forhånd er enda viktigere for store forandringer i livet slik som flytting, en baby på vei, eller når noen dør.
  • Ta det høy sensitive barnet med ut i naturen. Da lærer det å kjenne naturen og blir ladet opp. Etter å ha gått ut i naturen er de roligere og dette fremmer god søvn.
  • Fordøm ikke et drømmende barn til et langsomt barn. Han er som han er, godta det helt.
  • Som forelder har du tid og aktiviteten i hånden. Ta god tid til å pakke nødvendige ting sammen og la barnet selv knytte skoene hans. Ved å ta ansvar for hvordan aktiviteter går, trenger du aldri å irritere deg over barnet ditt.
  • Aksepter barnet ditt som det er. Et HSP-barn er faktisk klar over urettferdighet, konflikt og lidelse og føler de relaterte følelser. Barnet er sensitivt. Det er viktig å understreke, stress, sorg og sinne gjennom tårer for å uttrykke seg. Og til slutt: Ikke prøv å endre HSP-barn, men forandre miljøet slik at barnet kan oppleve fred igjen.
  • Respekter oppholds- og sovemønstre hos HSP-barn. Fordi de prosesserer så mange impulser trenger de mye mer å hvile. Ikke sammenlign de med andre barn og lytt til tretthetsignaler fra ditt eget barn. Ved å respektere deres oppholds- og sovemønstre påvirker det sikkert det sosiale livet av foreldrene. Vær kreativ. Prøv å skape en måte å kombinere begge deler: et sosialt liv og rytme som ditt HSP-barn trenger.
  • La dem være nysgjerrig i stedet for å injisere dem med frykt. Gi dem friheten de trenger. Når de faller er det fint - du kan alltid vaske dem.
  • Respekter deres plass i kontakt med andre. De venter før de følger kommandoen om å gi et kyss på kinnet eller en hånd.
  • Gi sunne matvarer. La ditt høy sensitive barn oppfinne hva han liker å spise. Noen barn går av seg selv for grønne grønnsaker og andre for kjøtt. Ikke tving barnet å spise motvillig.
  • Vær på vakt for allergiske reaksjoner på enkelte matvarer. Symptomer som utslett, kløe, smerter i munnen, tretthet og hyperaktivitet kan indikere allergiske reaksjoner.
  • Hvis barnet sier at han ikke liker visse klær gjennom materialet, etikettene eller tykkelsen på klærne - lytt deretter. Tror på barnet ditt.
  • Hvis barnet etter en ettermiddag lur begynner å gråte, ikke begrens ham ved å si at det er ingenting å bekymre seg for. Gråting er en form for utslipp, avslapping og for HSP-barn som våkner opp bare en av måtene å våkne opp på.
  • Det er viktig å stå opp for ditt HSP-barn når det trengs. Tenker du at barnet ditt skal kunne noe og samtidig se at barnet ditt ikke kan takle det, det er ikke i samsvar med hverandre. Følg barnet ditt til å stå opp for seg selv, den beste måten er at en forelder viser hvordan du gjør det selv. Et godt eksempel oppstår automatisk.
  • Barn trenger oppmerksomhet. Dette betyr at du skal ta vare på deg selv for å ha energi til å leke med barnet ditt. Ved å bruke disse tipsene vil du få mer energi. Det er ikke nødvendig å gjøre kampen om du kan løse det på en annen måte.

Hos høysensitive barn, er det spesielt viktig å akseptere dem som de er. Med dette som utgangspunkt er det morsomt og hyggelig å være sammen med barna dine.