Noen ganger kan en føle seg fanget av livet. Selv når andre ser at det går bra, kan det være at du ikke føler deg så bra på grunn av stress eller ubehagelige hendelser.

 

1. Er du virkelig så uunnværlig som du tror du er?

Ofte tror vi at vi er uunnværlig, mens det motsatte er tilfelle. På den ene siden synes mange at det er fint å være "uunnværlig". Det gir en følelse av selvtillit; følelsen av å bli nødvendig. På den andre siden kan dette prinsippet også være en belastning på skuldrene.

Så, hvor uunnværlig er du virkelig i ditt arbeid, i familien, i din bedrift? Hva skjer hvis du plutselig ikke lenger er med? Sannsynligvis vil du komme til konklusjonen at det ikke ville være så veldig mye endring på lang sikt.

Du er ikke uunnværlig, så slipp dette ansvaret.

 

2. Hva er du egentlig takknemlig for?

Skriv ned ting som du er takknemlig for. Og ikke stopp etter fem poeng, men fortsett å skrive. Den positive følelsen som kommer opp når du føler deg takknemlig er gull verdt.

Når du føler deg takknemlig, vil du føle deg mye bedre på kort tid.

Vær fornøyd med det du har oppnådd så langt. Din nåværende datamaskin er egentlig helt fint. Du har gjort denne ettermiddagen et deilig måltid for deg selv, du bor faktisk ganske fint, du har fine mennesker rundt deg som elsker deg. Du kan ikke engang klage når du ser i speilet, fordi du ser bra ut. Føl deg takknemlig for alle de vakre tingene som livet har brakt. Ikke la dem passere men sett pris på dem.

 

3. Hva trenger du for å være lykkelig?

Hva trenger du minimal til å være i stand til å leve lykkelig? Hvilke minimumskrav vil du sette på livet? Vi tenker å bli lykkeligere ved å kjøpe produkter, ved å bestille ferier, fullføre oppgaver.

 

4. Hva kan du gjøre i dag for andre?

Den beste måten å oppleve kjærlighet er å dele kjærlighet med andre. Hva kan du gjøre i dag for andre? Hvordan kan du uttrykke din kjærlighet? Husk at du ikke trenger å begrense deg til folk du kjenner.

Å elske går utover å gi din partner en klem. Kjærlighet kan også uttrykkes i å dele ting, gi noen et oppriktig kompliment, smil til en fremmed, uttrykk din takknemlighet til noen eller gi hjelp til noen som trenger det.

 

5. Hvor er din nødutgang?

Vær kreativ og se om du finner en nødutgang. Som ansatt kan du gå av.

Du kan alltid prøve å finne en ny jobb, eller om nødvendig ta en jobb under ditt nivå. Hvilke vei ut har du? Hvilke alternativer har du når det blir uutholdelig?

Formålet med denne ideen er ikke å kaste bort alt man har så raskt som mulig. Målet er å gi deg en følelse av frihet. Hvis du vet at du alltid har muligheter til å gjøre ting annerledes, vil du føle deg mindre fanget i situasjonen. Det vil være ditt eget valg, og valget er frihet.