Det blir aldri perfekt. Ja, livet kan alltid bli bedre. Men det er viktig å innse at du nå også kan ha det ganske bra. Med litt mer tilfredshet blir alt så mye mer morsomt og enklere.

 

1. Bli fornøyd og ikke vent

Hvis du bare venter til livet tar en magisk tur til å gjøre deg lykkelig, så kan du vente lenge. Ikke vent til livet endrer seg, endre ditt syn på livet. Du kan være fornøyd når du vil. Det er et valg du kan gjøre.

 

2. Bli mindre utsatt for misnøye

Hver dag prøver tusenvis av mennesker og bedrifter å gjøre deg ulykkelig. De vil ha deg til å tro at du ikke har nok, ikke gjør nok, og er ikke nok. De vil ha deg til å tro at du trenger deres produkter og tjenester for å føle deg bedre. For å høre til noe, for å være endelig fornøyd. For å føle deg endelig godt om deg selv.

Tenk også på ditt sosiale mediekonsum. Folk legger i hovedsak de gode tingene i livet på Facebook eller Instagram. Det er ingenting galt med det, men det skaper et forvrengt bilde. Hvis du ikke føler deg bra i kroppen din, er denne strømmen av fantastiske ting en ekstra grunn til å være misfornøyd og sjalu. Ikke la deg lure. Reduser antall misnøyde øyeblikk i livet ditt og se hvordan du bedre kan nyte det du har og hvem du er.

 

“Our own relentless search for novelty and social
 status locks us into an iron cage of consumerism.”


Tim Jackson

 

3. Materialisme er ikke veien til lykke

Du trenger et minimum for å være lykkelig. Men så snart du har nådd ditt minimum kommer det et T-kryss i veien. Den ene veien er i retning av mer og mer ting. Den andre veien går mot lykke. Veien mot mer og mer ting er endeløs og frustrerende. Veien til lykke er kort og tilfredsstillende.

 

4. Vær fornøyd med mindre

Leng etter de tingene du allerede har. Ikke etter de tingene du ikke har. Håndter det du har, med kjærlighet og respekt, og oppriktig nyt det.

Mer er mindre, og mindre er mer. Ved å ha mindre og ønsker mindre gjør du livet ditt roligere og er det lettere å føle deg tilfreds. Tenk hva som ville være flott om du omgir deg med noen favorittprodukter. Elementer som har en historie, ting som gjør deg gang på gang lykkelig. Du kjøper mindre - men du kjøper de få tingene som virkelig gjør deg lykkelig. Som gjør livet virkelig hyggelig, vakrere eller bedre.

 

“To be content with little is hard; 
to be content with much, impossible.”


Marie von Ebner-Eschenbach

  

5. Nyt gjenbruk

Gjenvinning er bedre enn å kjøpe. Eller det syns jeg. Det gir en god følelse, det er kreativt, det gjør folk forvirret og det sparer penger, energi og avfall.

 

6. Lev langsomt, med mer oppmerksomhet

Hvis du løper og flyr, har du knapt plass til å oppleve livet. Når du tar det rolig ser du plutselig hvor mye du har. Ved å gå mer oppmerksom gjennom dagen, oppdager du hvor spesiell de "normale" ting er.

Du virkelig nyter et velsmakende eple og merker at du er mett etterpå. Du vil oppleve følelsen av varmt vann på ryggen, og legge merke til hvordan det gjør deg rolig. Du føler deg takknemlig for en hyggelig samtale med en nabo, og merker hvor mye varme en enkel interaksjon kan gi. Hvis du lever med mer ro og oppmerksomhet blir livet ditt mer intense.

Ikke i den forstand at du går gjennom mye, men erfaringene er dypere og mer tilfredsstillende. Det er de opplevelsene du husker. Ditt liv er mer moro når du opplever mer hyggelige ting. Ikke hvis du har flere ting.

 

Du får mer tid og energi til å virkelig oppleve livet. Men du må gjøre det selv.