Du er opptatt, dagene flyr forbi, og før du vet ordet av det, har du allerede kommet en uke videre

Jeg håper at du ikke glemmer å nyte!

Livet ditt er for kort til ikke å nyte det. Trivsel er en nøkkel til lykke. Nyter du livet ditt? Eller er du opptatt av å overleve, og tar du faktisk for mange ting for gitt? De som aktivt nyter livet er lykkeligere.

Ikke gjør det vanskelig for deg selv!

Hva er din tid verdt for deg? Vi nyter alle på vår egen måte vår egen livsstil. Ikke blir hengende ved ting som ikke passer deg, men se etter ting du liker. Finn en fin jobb, finn inspirerende venner og finn et balansert forhold. Ikke gjør det for vanskelig for deg selv.

Fra barndommen av lærer vi å leve det meste i fremtiden. Vi tenker ikke bare "når vi er vokst opp", men tenker også på ting som vil skje med oss i løpet av de kommende ukene. Vi ser frem til ferie om et par måneder, vi frykter eksamen som kommer om et par uker, og vi er glade for at det endelig nesten er helg.

Vi glemmer ofte nåtiden. Og det er spesielt, fordi akkurat nå er det tid til å være lykkelig. Du kan nyte hvert sekund i livet ditt én gang, så hvorfor ville du bruke denne sekund til å vente på noe bedre?

Det er viktig å innse at du kan bruke tiden bare én gang. Så du kan like godt nyte det. Du nyter livet når du er på en eller annen måte bevisst om skjønnhetens øyeblikk. Hvis du ikke går gjennom skogen som en blindemann, men noen ganger stopper for å beundre planter og blomster. Nyter livet er også å snakke med kjære familiemedlemmer med full oppmerksomhet, uten at du tenker på "senere".

Du nyter livet hvis du er klar over alle de gode tingene du opplever akkurat nå. Hvis du regelmessig lurer på om du nyter det, kan du tvinge deg selv til å nyte mer. Det er ofte bare at du glemmer å nyte. Hvis du jevnlig nyter alt du gjør og opplever blir livet faktisk en hel masse mer moro, ifølge vitenskapelige studier (*).

Du trenger å minne deg selv om det

Trivsel er ikke alltid lett. Det betyr ofte at du tar noen dype åndedrag, flytter fokus fra det tilsynelatende viktige til det som virkelig teller. Nyt en solnedgang. Ikke ta den for gitt, du vil bare oppleve et begrenset antall. Nyt naturen, de menneskene du liker, vakker musikk, kunst, og så videre. Minn deg selv flere ganger om dagen at du ikke bør glemme å nyte. Før du vet ordet av det ligger du i sengen igjen. Har du likt denne dagen?

Gjør ditt beste for å være til stede

Du nyter mer når du er til stede. Når du har en oppmerksom livsstil, og ikke lett lar deg påvirke av alle de mindre hyggelige ting. Hvis du er oppmerksom, kan du gi slipp av fortiden og fremtiden, og du kan nyte her og nå.

Gjør ditt beste for å gå oppmerksom gjennom livet.

Nyt så mye du kan, slik at du kan se tilbake på et vakkert liv.

 

(*) The How of Happiness av Sonja Lyubomirsky