Vi vet at en sunn kropp trenger et sunt kosthold og tilstrekkelig mosjon. Vi bør rikelig spise frukt og grønnsaker, vi bør spise viktige vitaminer og mineraler, begrense vår inntak av sukker og mettet fett, drikke mye vann og være forsiktig med røyking, drikking og narkotika. Vi trenger å få nok mosjon, og det oppfordres til å ta opp sykkelen mer, å forlate bilen fremfor å gå og velger aktive hobbyer. Og hvis du ikke føler deg bra går du til legen.

Fare! Stress!

Men det ligger en fare for stress. Stress er en myk myrder. Før du vet ordet av det er balansen som du har bygget opp med sunt kosthold og tilstrekkelig mosjon forstyrret.

Stress gjør at din motstand blir lavere, gjør stoffskiftet forkjært og andre prosesser i kroppen din er i tottene på hverandre. Ofte vil du finne ut at du har stress fordi du har symptomer i form av magesmerter, hodepine og hjerteproblemer.

Din kropp og ditt sinn (tanker) er nært knyttet til hverandre. Hvis du er fornøyd slapper kroppen din av, hvis du er misfornøyd spenner kroppen din seg. Negative tanker og følelser, følelser av angst og stress vil sørge for at kroppen din blir ødelagt. Positive tanker, avslapping og kjærlighet har en helbredende effekt.

Hvor kommer det fra?

Stress forårsakes av en forskjell mellom ønske og virkelighet. For eksempel: du vil ha en slankere kropp, men har det ikke; du ønsker mer inntekt, men får det ikke. Hvis du blir konfrontert med virkeligheten mens det du ønsker er annerledes, skaper det frustrasjon og stress.

Det er ikke bare nødvendig at du spiser sunt og har tilstrekkelig mosjon, du bør også sørge for at du jobber med din indre helse. Dette kan gjøres ved å eliminere stress og angst fra livet ditt så mye som mulig og skape positive tanker og følelser, fred og kjærlighet.

Å være fornøyd er en mektig følelse å utvise stress. Hvis du er fornøyd og du aksepterer livet som det er vil det gi deg mer ro. Du bryr deg ikke om forskjellen mellom ønske og virkelighet og føler deg mindre opphisset. Når du er glad trenger du ikke å endre noe, fordi det er bra som det er. Med denne ro gir du stress ikke en sjanse til å bringe kroppen i ubalanse.

Bli tilfreds!

Du kan være fornøyd med å leve i øyeblikket og nyte øyeblikket. Du trenger ikke å tenke på fortiden eller fremtiden, men på øyeblikket.

Du kan også prøve å være mindre materialistisk og være glad for de tingene du har. Ved å ha oppmerksomheten på de tingene du verdsetter, ved å ha gleden i livet ditt, minimaliserer du stress og dermed gjør du kroppen din en fornøyelse fra innsiden ut.