Disiplin handler om å gjøre ting du ikke har lyst til men må gjøres. De fleste tingene du gjør, vil du sannsynligvis like å gjøre, så du har ikke behov for disiplin.

Når du gjør noe ofte nok danner du en vane. Og vaner går nesten automatisk. Og fordi de er nesten automatisk, har du lite behov for disiplin.

Stopp med ting du ikke ønsker å gjøre

Livet er for kort til å holde deg opptatt med ting du ikke ønsker å gjøre. Selvfølgelig er det ting som må gjøres du ikke liker. Som å betale skatt. Men denne typen oppgaver kan du gjøre mindre irriterende. Kanskje du kan gjøre selvangivelse med en sjekkliste. Med denne sjekklisten, kan du sikre deg at du er gjennom selvangivelse før du vet ordet av det. Eller hva med støvsuging hjemme? Støvsuging, kan du bruke som en mindfulness øvelse. Hvis du støvsuger i full bevissthet, er du på slutten glad for at alt er uten støv og du føler deg bra, rolig og lykkelig.

Dessuten tror jeg du må være svært kritisk til de tingene du la inn i livet ditt. Hvis de ikke gjør deg lykkelig, eller du tar ingen tilfredsstillelse av det, la det ut av livet ditt. Sørg for at ditt standard svar er "nei". Og bare hvis aktiviteten er veldig super-duper-fantastisk, bør du si ja.

Dann vaner

Vaner effektiviserer livet ditt. De sørger for at du ikke trenger å tenke og føler ingen motstand lenger. Du bare gjør det - fordi du er vant til det. Bruk for et par uker din viljestyrke til å presse deg inn i en ny vane. Og når en vane er inngrodd, da trenger du ikke viljestyrke lenger.