Vi bor på morener. Og når jeg tenker over det, så gjør det meg liten. Under istiden, ble det presset store og små steinblokker som endte opp hvor vi bor nå. Og jeg realiser meg at jeg er bare midlertidig på denne jorden. Livet mitt er ikke spesielt. Det har allerede skjedd så mye da jeg ikke var der, og det vil skje så mye mer når jeg er borte.

Å relativere ting holder alt i perspektiv.

 

Relativere

Og derfor tar jeg mitt eget liv litt mindre alvorlig. Jeg fokuserer på de tingene som virkelig betyr noe for meg: et rolig liv, å være kjærlig og å bidra bevisst til en bedre verden.

Du kan også få denne følelsen ved fjorden eller når du ser på et fjell. Objekter som er allerede millioner, noen ganger til og med milliarder av år. Eller bli overrasket av uendeligheten av universet. Den enorme mengden av stjerner.

Relativer og stå stille ved forgjengelighet av alt, forgjengelighet av ditt liv.

Du bærer ikke et stort ansvar - du er bare en person i menneskehetens historie på vår lille blå planet. En av de mange blant de syv milliard.

Pass på at du ikke retter deg på ting som til slutt ikke har noen verdi for deg og for andre. Fokuser på det som teller. Bygg et liv som gir deg ekte tilfredshet. Ikke et liv som andre krever av deg.

 

Komplisert?

Ja, vi lever i en komplisert verden. Det betyr ikke at også livet ditt må være komplisert.

Du ønsker å gjøre så mye, så mye erfaringer man skal få. Og for å få det gjort må du holde flere baller i luften.

Du ønsker å være den perfekte forelder, du vil ha et stort sosialt liv, du liker å reise, du ønsker å tjene mer penger, du ønsker å fornye hjemmet ditt, du vil nå dine mål, du vil føle deg vellykket, du ønsker at andre mennesker respekterer deg.

 

Arbeid enkelt

Enkelt arbeid betyr at du gjør ditt beste for å være mer effektivt. Du gjør ditt beste for å nå dine mål raskere og bedre, i stedet for å gjøre så mange ting på så kort tid som mulig. For eksempel er det veldig effektivt å fokusere på en ting uten distraksjon.

 

Nyt enkelt

Å nyte livet ditt kan være så enkelt. Nyt med full oppmerksomhet av dine venner og alle menneskene du bruker tiden med. Nyt stillheten. Nyt musikk du liker. Nyt øyeblikket, at du bare kan "være" uten å gjøre noe. Nyt følelsen av tilfredshet.

 

Nyt livet ditt. Her og nå. Enkelt.

Bruk din tid her på jorden for å leve. Og la dine bekymringer gå.