Det er veldig lett å bygge opp stressnivået. For å roe ned regelmessig (redusere stressnivået) unngår du at stressnivået kommer ute av kontroll.

Få det ut av hodet dit!

Når du er stresset, kan du skrive hvorfor du er stresset og hva som stresser deg. Deretter skriver du ned tre ting du er takknemlig for. For at du har utnevnt stress gir du hjernen et signal om at stress kan stikke av. I tillegg kan du slappe av ved å tenke på de tingene du har nevnt at du kan være takknemlig for.

Stress oppstår av tanker. Når du skriver ned disse tankene har disse tankene fått oppmerksomhet og kan du gå videre med andre, ofte viktigere ting.

Aktivitet

Fordi stress er en reaksjon på tankene er det viktig at du fokuserer på fysiske ting. Gjør noe aktivt, ta for eksempel en lang tur. Sørg for at du aktivt tar bort spenningen fra kroppen din. Du kan i stedet for å bruke hodet også bruke hendene: gjør håndarbeid, hagearbeid, rengjøring.

Frihet

Sørg for at du avlaster dine forpliktelser. Forpliktelsene gjør livet komplisert. Med færre forpliktelser kan du gi mer kvalitet og fokus på de få ting som er viktigst for deg.

Tomrom

Tomrom er kult. En tom kalender er ikke så ille. Den gir deg plass til deg selv, kreativitet og en følelse av frihet. Desto tommere timeplanen din, jo mer frihet og fleksibilitet. Folk som av og til ikke gjør noe, blir lettere i balanse enn de som har det travelt. Hvis du ikke kan håndtere det, kan du også gjøre avtaler med deg selv: "i morgen leser boken ferdig", "spa-dag", "gjøre det jeg har lyst til". Hvis du setter disse tingene i timeplanen din, unngår du å gjøre mer enn du ønsker.