Jeg har tidligere skrevet om den "No Asshole regelen". Men hvordan finner du ut hvem han/hun er?

Konflikter på jobben er nesten uunngåelig. Noen gang er det ikke bare konflikt, men handler det om en "asshole". De kan snike seg inn i enhver organisasjon, til tross for selskapets beste forebyggende arbeid. Det stammer ofte fra en enkelt kilde - en kollega som rolig undergraver planene dine eller truer din suksess. Bevissthet er halve kampen, samt en følelse av humor. Oppdagelsen av "assholes" i en organisasjon er vanligvis et tegn av kvalitet på lederskap, eller heller mangel på kvalitet. Visse ledere beskytter (og i noen tilfeller fôrer) den destruktive oppførselen av "assholes". 

En "asshole" er ikke knyttet til en bestemt type jobb eller sted. Den kan hisse opp problemer over hele verden og alle mulige organisasjoner. Her er fem avslørende tegn på at du er i nærvær av en arbeidsplass "asshole".

Disse skapningene er:

 

Sly:

Denne person kan virke helt ufarlig, selv søt. Det er nettopp derfor du må se deg om. De vil først kose seg før de forårsaker ugagn.

 

Grådig:

Denne person har aldri lært å dele, og denne vane gjennomføres i sitt yrkesliv.

 

Hemmelighetsfull:

En mystisk, bevoktet skapning, som skjuler sanne intensjoner og planer. Hvis du har spørsmål, får du sannsynligvis ikke et klart svar - iallfall ikke med en gang.

 

Meddelsommes:

En person som synes å vite og dele alle på arbeidsplassens sladder. "Assholes" elsker å grave opp skitt på medarbeidere. Vær på vakt! Lås datamaskinen med passord. Med en "asshole" i nærheten, er det viktig å beskytte sensitiv informasjon fra nysgjerrige øyne - og for å holde detaljer om ditt personlige liv for deg selv.

 

Utholdende:

Å la møter være lengere enn nødvendig er klassisk "asshole" oppførsel. Du må kanskje være tålmodig før de går tom for energi.

 

Hvis en leder oppdager "assholes" fort nok, er de eneste ordene som jeg vil anbefale: "Du har sparken!" Det kan redde selskapet hundretusener av kroner. Heldigvis er "assholes" unntaket og vil du mesteparten av tiden møte vennlige og velmenende mennesker på arbeidsplassen.